Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sala Patria din Brasov a fost reabilitata cu fonduri europene

Inchis in anul 2004, fostul Cinematograf Patria a intrat in degradare, pana in 2011 cand autoritatile publice locale au depus spre finantare un proiect de reabilitare a cladirii. Finalizarea proiectului ”Reabilitarea cladirii cinematografului Patria”, finantat prin Programul Regio 2007-2013, Axa Prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere, a fost sarbatorita prin organizarea unui concert de inaugurare al unui spatiu modern dedicat Filarmonicii Brasov. Proiectul cu o valoare totala de 10,97 milioane lei, a beneficiat de 8,59 milioane lei fonduri nerambursabile si o perioada de implementare de doi ani de zile.

Prezenta la inaugurare, doamna director Maria Ivan, reprezentanta ADR Centru, alaturi de primarul Municipiului Brasov, domnul George Scripcaru, au multumit audientei prezente si au subliniat buna colaborare dintre cele doua institutii, ce a sustinut implementarea cu succes a proiectului. Primarul Brasovului s-a aratat foarte emotionat si totodata fericit pentru realizarea obiectivului. Dupa cum reda presa locala, Sala „Patria” reabilitata a ajuns sa arate spectaculos si mai ales sa aiba o acustica de exceptie. Au dovedit-o instrumentistii Filarmonicii, impreuna cu ansamblul de cor al Operei Brasovene si copiii din Corul Unison, care au sustinut un spectacol de exceptie, din care nu au lipsit Rapsodia romana nr. 1 a lui George Enescu sau Valurile Dunarii ale lui Iosif Ivanovici.

Lucrarile de reabilitare a cladirii au vizat consolidarea structurii existente prin inlocuirea si refacerea finisajelor si a instalatiilor, izolarea fonica, eficientizarea termica a cladirii, recompartimentarea, precum si extinderea pe 3 laturi a fostei cladiri cu un corp de cladire compus din demisol, parter si etaj. De investitia realizata prin fondurile Regio vor beneficia 28.348 de vizitatori si spectatori anual, dintre care 10.240 sunt persoane varstnice si 3.644 prescolari, elevi si studenti care pot asista gratuit la spectacolele de dimineata ale Filarmonicii Brasov. Conform indicatorilor proiectului, structura nou creata va gazdui 114 evenimente socioculturale anual, dintre care: 32 de concerte; 32 de spectacole gratuite pentru persoane varstnice; 8 concerte educative pentru prescolari, elevi si studenti; 2 festivaluri; 20 de recitaluri si 20 de alte activitati sociale/ proiectie film.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 170