Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru asigurarea unor servicii de asistenta medicala performante in orasul Gaesti

Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat contractul de finantare al proiectului „Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii de sanatate – ambulatoriu spital oras Gaesti, judetul Dambovita”, in cadrul Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Unitatea administrativ-teritoriala Gaesti, in calitate de beneficiar, obtine fonduri nerambursabile in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”. Valoarea totala a contractului de finantare este de 2.376.525,38 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 1.668.764,35 lei (1.418.449,70 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 216.939,36 lei fonduri de la bugetul national, iar 33.375,29 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Prin implementarea acestui proiect se va reabilita si dota cladirea Spitalului Orasenesc Gaesti destinata Ambulatoriului de specialitate, in vederea asigurarii unor servicii de asistenta medicala performante, adecvate si eficiente, la standarde europene. Suprafata desfasurata a cladirii destinata ambulatoriului, supusa lucrarilor de modernizare si reabilitare, este de peste 1.400 de metri.

Proiectul, care se va realiza in 16 luni, va contribui la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale acordate in cadrul Ambulatoriului Spitalului Gaesti, prin dezvoltarea unui sistem de prevenire si tratare modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate, precum si a unui sistem eficient de servicii ambulatorii. De asemenea, cu ajutorul fondurilor Regio, ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale de ultima generatie, mobilier specific si echipamente IT.
La nivelul judetului Dambovita, acesta este cel de-al doilea contract finantat in cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor de sanatate, primul vizand reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean Dambovita din municipiul Targoviste.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 138