Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comitetul Regiunilor a lansat o consultare publica privind Strategia Europa 2020

Evaluarea la jumatatea perioadei a strategiei de crestere a UE, cunoscuta sub numele de Strategia Europa 2020, va incepe anul viitor. Comitetul Regiunilor (CoR) sustine ca progresele inregistrate pana in prezent nu sunt satisfacatoare; CoR afirma ca este decis sa abordeze toti factorii care impiedica punerea in aplicare a strategiei, contribuind la dezbateri cu prezentarea punctelor de vedere ale oraselor si regiunilor europene.

In acest sens, prin intermediul programului INTERREG IV C, CoR a lansat o ampla consultare a autoritatilor locale si regionale ale UE pentru a verifica in ce masura urmatoarele enunturi reflecta necesitatea de a regandi Europa 2020 si pentru a colecta alte idei si comentarii pe marginea strategiei.

Concluziile acestei consultari vor fi utilizate in sprijinul Declaratiei politice a CoR privind Strategia Europa 2020 si a raportului de evaluare la jumatatea perioadei; acestea vor fi prezentate la 7 si 8 martie 2014 la Summitul european al regiunilor si oraselor de la Atena. Rezultatele chestionarului vor fi prezentate si in cadrul Comunicarii CoR cu prilejul Summitului european de primavara 2014, unde vor fi definite orientarile strategice pentru revizuirea Strategiei Europa 2020. De asemenea, CoR va transmite aceste rezultate Comisiei Europene si Parlamentului European, astfel incat toate institutiile implicate in procesul de revizuire sa fie corect informate in legatura cu necesitatile autoritatilor locale si regionale.

Chestionarul contine 12 intrebari, iar cei interesati sunt invitati sa il completeze aici.

Sursa: Comitetul Regiunilor

Vizualizări: 96