Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incepand de astazi, APIA acorda avansuri fermierilor beneficiari ai platilor pentru zone defavorizate si pentru agromediu din cadrul Axei 2 a PNDR – Campania 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) informeaza ca in conformitate cu prevederile art. 9, alin. (2) al Regulamentului (CE) nr. 65/2011, Statele Membre pot decide sa plateasca, in cadrul angajamentelor incheiate de beneficiarii masurilor Axei II din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), un avans in cuantum de pana la 75% din suma cuvenita fermierilor care au depus cereri de plata in cadrul Campaniei de sprijin pe suprafata 2013.

In acest context Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale impreuna cu APIA au decis ca, incepand cu data de 05 septembrie 2013, sa efectueze plata in avans pentru beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala: 211 "Plati pentru zona montana defavorizata”, 212 "Plati pentru zone defavorizate – altele decat cele montane" si 214 "Plati pentru agromediu", din Axa II - Campania 2013.

Acordarea platilor in avans este justificata de necesitatea pregatirii unor masuri administrative care sa asigure efectuarea platilor catre toti solicitantii, pana la finalul implementarii PNDR 2007 – 2013, dar si pentru a veni in sprijinul fermierilor in vederea acoperirii cheltuielor necesare pentru infiintarea culturilor de toamna si pentru a incuraja respectarea bunelor practici agricole si de mediu.

Pentru aceste plati APIA a previzionat aproximativ 300 milioane euro.


Sursa: APIA

Vizualizări: 125