Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut pentru achitarea facturilor catre beneficiarii de fonduri UE

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 4 septembrie a.c., un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri europene.

“Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut, in valoare de aproximativ 850 milioane de lei, suma care va fi utilizata pentru efectuarea de noi plati catre beneficiari. Resursele asigurate de Guvern pentru plata beneficiarilor reprezinta un sprijin consistent pentru continuarea proiectelor, cu efecte pozitive pentru economia nationala, dar si un impuls pentru accelerarea absorbtiei fondurilor UE”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Imprumutul mentionat va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Mediu, Programul Operational Regional, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Astfel, pentru plata facturilor depuse de beneficiarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si ai Programului Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri in valoare de cate 300 milioane de lei. Totodata, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional a fost alocata suma de 230 de milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 73