Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes primeste fonduri nerambursabile prin Regio

Pe 2 septembrie 2013 a avut loc in Aula 1 Decembrie 1918 a Primariei Municipiului Caransebes semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea activitatilor de ambulatoriu in specialitatea radiologie-imagistica medicala si TBC din Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, jud. Caras-Severin”. Proiectul, al carui beneficiar este Consiliul Local al Municipiului Caransebes, va primi finantare prin Regio – Programul Operational Regional in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea activitatilor de ambulatoriu in specialitatea radiologie-imagistica medicala si TBC din Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, jud. Caras-Severin” vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala din Caransebes si localitatile limitrofe in vederea cresterii calitatii vietii locuitorilor municipiului Caransebes, ai judetului Caras-Severin, precum si ai intregii Regiuni Vest.

In cadrul sau se vor face lucrari de reabilitare ale cladirii si ale spatiilor interioare si se vor achizitiona echipamente medicale de specialitate performante. Astfel, implementarea proiectului va determina scaderea numarului de pacienti redirectionati din cauza lipsei dotarilor necesare cu 72% si scaderea timpului necesar pentru diagnosticare si tratament cu 85%.

Ca urmare a implementarii proiectui, ambulatoriul cu specialitatea radiologie-imagistica medicala si TBC din Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes va dispune de 6 noi tipuri de servicii medicale, 13 noi echipamente medicale performante (angiograf multifunctional, mamograf digital, aparat radiologie dentara panoramica, aparat radiologie dentara retroalveolara, aparat developare clasica automat, imprimanta profesionala pe film diagnostic, C-arm mobil, aparat grafie digitala dispensar TBC, aparat grafie digitala in urgenta, sistem printare pe hartie, statie pacs de mare capacitate, detector digital pentru aparat roentgen clasic, aparat rezonanta magnetica nucleara) si o suprafata reabilitata/modernizata de 722,9 mp.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 20 milioane lei (4,61 milioane euro), dintre care aproximativ 16 milioane lei (4,64 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,3438 RON/Euro) reprezinta finantarea nerambursabila.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 de luni.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 223