Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE 2 - De minimis: Lansat, mai mult blocat, inchis – 5 minute 54 secunde!

UPDATE 2: La ora 16.00, aveam receptionate deja 580 de raspunsuri in cadrul campaniei "SOS Minimis". Va invitam sa ne trimiteti in continuare comentariile dumneavoastra, iar daca ati filmat/facut print screen-uri sau daca ati utilizat orice alt instrument de monitorizare a procesului de inregistrare in aplicatia online, va invitam sa ni le trimiteti la minimis@fonduri-structurale.ro. Toate informatiile primite vor fi centralizate in cadrul unei scrisori deschise adresate autoritatilor. Asteptam in cursul zilei de astazi o reactie oficiala din partea Premierului.      

Noi comentarii:
  • Nu a fost posibila incarcarea paginii cu campurile de completat; primul mesaj vizualizat a fost dupa mai bine de 10 min referitor la inchiderea sesiunii de inregistrare. Au fost implicate 5 calculatoare, 4 persoane, 4 conexiuni diferite. Consultand lista cu aplicantii admisi, am observat ca in primele 4 min au fost admisi 147 de aplicanti, iar in restul de 1 min si 41 de sec s-au mai inscris inca 497 de aplicanti. Adica, un salt de la 0,6 inscrisi pe sec in primul interval la 4,9 inscrisi pe sec in al doilea interval. Adica de 8 ori mai rapid! Foarte suspect, cand trendul trebuia sa fie exact invers: la inceput rata foarte mare si pe masura ce se aglomera serverul sa apara probleme de conectare, etc. si deci sa scada rata inscrierilor...
  • Au blocat pagina ei(n.r. MFP). Noi avem o conexiune extrem de buna (suntem firma de ecommerce, 40 calculatoare min in acelasi timp cu latime banda de 30 mbs) si am folosit calculatorul meu personal, un mac nou cu memorie etc. nu se pune problema ca am avut orice problema de conexiune, am fost cu consultantul langa noi (inca 2 laptopuri) deci e clar ca a fost blocat de la ei

UPDATE 1: La o ora dupa publicarea sondajului, am primit deja 289 de raspunsuri (si numarul acestora este in crestere) de la potentialii beneficiari ai schemei de minimis care au incercat sa se inscrie astazi in aplicatia online disponibila pe site-ul Ministerului Finantelor Publice!

Cateva comentarii:
  • Proiecte inscrise: 1 proiect inscris - am folosit doua computere si doua persoane, dar la unul dintre computere s-a blocat conexiunea. La cel care a functionat, avand toate datele pregatite, am primit un numar intre 300-400, desi proiectul a fost introdus in primele 50 secunde.
  • Dupa numeroase erori ale sistemului de la ministerul finantelor, am reusit la ora 8:31 sa completam formularele si am dat trimitere. In acest moment am fost scosi din aplicatie si ulterior nu s-a intamplat nimic. Aceasta a avut loc cel tarziu la ora 8:32.
  • Noi am fost 5 persoane, care am incercat sa accesam pagina din 5 locatii diferite, folosind 5 conexiuni la internet diferite. Nu am reusit sa inscriem niciun proiect.
  • Am introdus datele, am apasat butonul de introducere si pe ecran a aparut "Asteptati!!!". Dupa aproximativ 40 de minute am primit mesajul de eroare: "Sesiune de inregistrare on-line inchisa temporar"
  • Accesul la platforma de inregistrare a proiectelor a devenit imposibil incepand cu ora 8:30. Dupa vreo trei minute am reusit sa deschid pagina respectiva si sa o trimit, aparent. La urmatoarea pagina unde se obtine recipisa de inregistrare nu am mai putut ajunge decat dupa 2 minute, dar aparent se inchisese sesiunea si, desi am trimis datele, nu am obtinut numar de inregistrare. Exista firme inregistrate in neregula, dar admise totusi.
***

Pe sistemul cu care autoritatile ne-au obisnuit deja - in decembrie ne surprinde zapada, dupa ploi ne surprind inundatiile - tot asa, o schema de ajutor de stat amanata de trei ori, o schema care a starnit un interes imens – doar in Bucuresti fiind solicitate de la ONRC in ultima perioada, conform surselor www.fonduri-structurale.ro, peste 4000 de certificate constatatoare pentru aceasta schema - si asteptari pe masura, nu a determinat, se pare, prevederea ca fara o conexiune de internet functionala serverele se vor bloca instantaneu. De altfel, cu cateva zile in urma, www.fonduri-structurale.ro a adresat ONRC o solicitare de informatii privind situatia inmatricularilor in ultimele luni pe forma juridica, judete si cod CAEN. Din pacate, pana in acest moment ONRC nu a raspuns.

Dupa 5 minute si 54 de secunde de la deschidere a aparut mesajul „Sesiunea de inregistrare on-line este inchisa” semnificand faptul ca bugetul anual alocat schemei s-a epuizat. In acest interval, conform observatiilor noastre directe si a numeroaselor mesaje primite de la beneficiari, serverul a fost in cea mai mare parte a timpului blocat sau inaccesibil. In putinele situatii in care s-a incarcat totusi formularul de inscriere si au putut fi completate datele, eroarea cea mai frecvent raportata a vizat scoaterea din aplicatie dupa „trimitere” si neprimirea din partea sistemului a numarului de inregistrare.

www.fonduri-structurale.ro va invita sa completati sondajul « SOS Minimis » si sa ne impartasiti experienta voastra legata de inregistrarea proiectelor. Informatiile centralizate vor fi incluse intr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor, intr-un demers care incearca sa faca lumina in acest „context tehnic” care ridica numeroase semne de intrebare, deocamdata doar despre asigurarea accesului la aplicatie.

Lista publicata la putine minute dupa inchiderea liniei cuprinde 714 proiecte inregistrate, din care 644 au fost admise, ultimul la ora 8:35:41. Surprinzator, din cele 69 de aplicatii respinse 30 au fost inregistrate de doua ori si unul chiar de trei ori!!!


Participa la sondaj!


Vom reveni.

Dragos Jaliu,
Dan Barna,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 129