Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O sansa la sanatate: doua noi contracte de finantare REGIO pentru ambulatoriile din Iasi

Ultimele doua saptamani au adus vesti bune, atat iesenilor, dar si pacientilor din intreaga Regiune Nord-Est. Doua noi contracte de finantare prin Programul Operational Regional, domeniul 3.1 ”Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” au fost semnate intre Judetul Iasi si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Cele doua proiecte vizeaza ample investitii de infrastructura si achizitie de echipamente pentru Ambulatoriul de specialitate obstetrica si ginecologie Cuza Voda Iasi, in valoare totala de 8,86 milioane lei, din care 6,96 milioane lei asistenta nerambursabila si pentru Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, in valoare totala de 9,75 milioane lei, din care 7,65 milioane lei asistenta nerambursabila.

La nivelul Regiunii Nord-Est, au fost pusi la dispozitie pentru indeplinirea acestui obiectiv 27,76 milioane Euro de catre Comisia Europeana. 15 cereri de finantare au fost initiate de autoritatile publice din Regiune care au in administrare unitati medicale, iar 12 dintre acestea au devenit proiecte in implementare. Contractele de finantare semnate vizeaza reabilitarea celor 2 spitale judetene identificate in urma evaluarii Ministerului Sanatatii (Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati” Botosani si Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui), dar si modernizarea a 10 ambulatorii integrate de specialitate din Regiune.

5 dintre aceste proiecte au fost finalizate, iar pacientii beneficiaza deja de servicii de sanatate imbunatatite in cadrul Ambulatoriului „Sf. Spiridon” Iasi si Ambulatoriilor de urgenta din Botosani, Moinesti, Radauti si Siret. Lucrarile de reabilitare si modernizare, infiintarea unor servicii medicale noi, dar si dotarile moderne pentru cabinete vor contribui la cresterea performantelor unitatilor medicale si vor constitui factori de motivare pentru personalul medical.

Sursa: ADR NE

Vizualizări: 113