Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incepe cea de-a doua etapa a Campaniei de informare „PNDR vine in satul tau”

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapa a Campaniei de Informare „PNDR vine in satul tau”.

Astfel, in perioada august – noiembrie 2013 au fost programate a se desfasura 1.850 de intalniri, la nivel national, cu beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Informatiile oferite se vor axa pe consilierea si sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementeaza. Mai precis promotorii care activeaza in cadrul campaniei, vor comunica beneficiarilor si publicului participant informatii privind:

  • respectarea obligatiilor contractuale si evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidentierea clara a posibilelor consecinte si penalitati;
  • realizarea si respectarea graficului de esalonare al platilor efectuate prin PNDR;
  • aspecte ale intocmirii si respectarii declaratiei de cheltuieli;
  • derularea procesului de achizitie a bunurilor, serviciilor si lucrarilor;
  • posibilitatile de dezvoltare durabila a mediului rural

De asemenea, evenimentele programate ii vor pregati pe cei interesati in a-si dezvolta spiritul antreprenorial, atat de necesar pentru derularea proiectelor europene si vor putea informa publicul despre ultimele noutati legate de finantarea agriculturii si dezvoltarii rurale in Romania.

Pe langa componenta de informare, aceasta a doua etapa a campaniei mai cuprinde si activitati de analiza a capacitatii de comunicare publica a APDRP prin organizarea unor actiuni de tip „Client Misterios”. Astfel, va fi stabilit nivelul de performanta al procesului informativ prin verificarea modului in care angajatii Agentiei se adreseaza beneficiarilor si raspund nevoilor de informare ale acestora.

Pana in acest moment, cele 15 rulote ale caravanei informative au derulat evenimente in 1.520 localitati, situate in 40 de judete ale Romaniei, fiind informate peste 71.500 de persoane. Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE IN SATUL TAU” este cresterea indicelui de absorbtie efectiva si corecta a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, in sensul cresterii gradului de acuratete si corectitudine a intocmirii cererilor de plata, precum si a cererilor de finantare.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 107