Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schema de minimis: Depunere amanata cu inca 2 zile si suplimentarea cu 100 de milioane de lei a bugetului

Ministerul Finantelor Publice a publicat astazi, 22 august 2013, un comunicat privind suplimentarea bugetului alocat schemei de minimis destinata IMM-urilor si amanarea deschiderii sesiunii de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul sedintei de Guvern din 21 august a fost adoptata Hotararea prin care bugetul alocat schemei de minimis instituita prin H.G. nr. 274/2013 a fost majorat de la 400 milioane lei la 500 milioane lei.

Aceasta decizie survine atat in urma interesului deosebit manifestat de reprezentantii mediului de afaceri cat si in vederea asigurarii accesului la finantare a cat mai multor operatori economici, in conditiile in care mediul de afaceri reclama in mod insistent existenta unui deficit de finantare.

Odata cu aceasta majorare a bugetului, se previzioneaza o crestere semnificativa a numarului de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis, la aproximativ 2.000, ceea ce impune, de asemenea, prelungirea termenelor de solutionare a cererilor de acord pentru finantare, respectiv a cererilor de plata a ajutorului de minimis aprobat, de la 30 de zile lucratoare la 60 de zile lucratoare.

Totodata, deschiderea sesiunii de inregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, se amana pana la data de 28.08.2013, la ora 08.30.

Aceasta amanare survine in urma faptului ca termenul-limita de depunere a declaratiilor fiscale ale agentilor economici - 25 ale fiecarei luni - genereaza varful maxim de trafic al incarcarii sistemului informatic alocat (numarul de depuneri in aceasta zi este de zece ori mai mare decat media zilnica normala) si coincide, in luna august a.c., cu o zi nelucratoare, urmand a fi transferata pentru data de 26.08.2013.

Decizia a fost luata pentru a asigura conditiile optime de derulare a sesiunii de inregistrare on-line si accesul nediscriminatoriu al tuturor operatorilor economici la aplicatia informatica, in conditiile in care aplicatiile MINIMIS si DeDoc (depunere a declaratiilor fiscale) sunt instalate pe aceeasi platforma tehnologica (in vederea utilizarii eficiente a infrastructurii informatice).

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Vizualizări: 131