Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud Muntenia a finalizat Planul de Dezvoltare Regionala 2014-2020 al regiunii Sud Muntenia

La sfarsitul lunii iulie, Agentia a finalizat prima versiune a Planului de Dezvoltare Regionala 2014-2020 al regiunii Sud Muntenia.

Elaborarea acestui document s-a realizat in parteneriat, atat la nivel judetean, cat si la nivel regional, cu autoritatile publice locale, institutii deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/sindicate, ONG-uri constituite in Comitetul Regional pentru elaborarea planului (CRP), Grupuri tematice regionale (GTR) si Grupuri de parteneriat local (GPL). Timp de doi ani, incepand cu 2011, ADR Sud Muntenia a sustinut o serie de intalniri cu cei peste 400 de parteneri, prilej cu care au fost prezentate documentele europene ce stau la baza planificarii etapei 2014 – 2020 precum si documentele nationale. Tot in cadrul acestor intalniri s-a discutat despre problemele socio-economice existente la nivel judetean si regional si s-au stabilit directiile de urmat in elaborarea Planului.

Planul de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia 2014 – 2020 reprezinta un document fundamental privind necesarul de finantare din fonduri europene si alte fonduri internationale si nationale la nivel regional, fiind instrumentul prin care regiunea isi promoveaza prioritatile si interesele in domeniul economic si social, reprezentand in acelasi timp contributia regiunii la elaborarea Planului National de Dezvoltare. Materialul a fost realizat in baza Metodologiei privind planificarea dezvoltarii regionale 2014 – 2020, elaborata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Acest procedeu a propus o abordare standardizata a exercitiului de planificare a dezvoltarii regionale, aplicabila tuturor regiunilor de dezvoltare romane in vederea asigurarii unei abordari unitare si coerente. PDR-ul a fost transmis la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru evaluarea ex-ante si de mediu.

Descarca planul de dezvoltare regionala

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 192