Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile ajung greu in Energie

In perioada 2007-2013, companiile din energie vor putea accesa fonduri europene de 86 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor de transport si distributie a energiei electrice, a gazelor si petrolului si pentru extinderea acestor retele.
Reprezentantii ministerului au spus ca aceia care doresc sa-si instaleze propriile sisteme de producere a energiei electrice (cum ar fi instalatiile eoliene) nu vor primi finantare din acest program, ci din Programele Operationale Regionale (POR)…(sursa:www.evz.ro) click aici pentru detalii

Beneficiarii acestor fonduri vor fi Transgaz, Conpet, Transelectrica si cele opt companii de distributie a electricitatii, filiale si foste filiale ale Electrica.
Cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 89%, va proveni de la UE, iar 11% de la bugetul de stat. Valoarea estimata a cofinantarii din bugetul public pentru fiecare proiect nu va depasi insa nivelul de 10 milioane de euro, a declarat Adrian Marin, consilier la Organismul Intermediar pentru Energie din cadrul MEF.(sursa:www.adevarul.ro)

Vizualizări: 102