Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centrul istoric al municipiului Codlea intinereste cu fonduri Regio

Peste 13 milioane de lei, din care cea mai mare parte sunt fonduri nerambursabile se vor investi, incepand din aceasta vara, pentru reabilitarea completa a Centrului istoric al municipiului Codlea, judetul Brasov. ADR Centru a anuntat semnarea contractului de finantare prin care se aloca 12,5 milioane lei fonduri Regio catre municipalitatea din Codlea din bugetul POR prin domeniul major de interventie destinat dezvoltarii urbane in cadrul Polului de Crestere Brasov. Proiectul „Reabilitare centru istoric in municipiul Codlea” se va finaliza in termen de 24 luni, in beneficiul localnicilor, dar si al turistilor care viziteaza acest oras transilvan.

Motivul pentru care a fost intocmita si depusa la sediul ADR Centru aceasta cerere de finantare l-a constituit crearea premiselor necesare pentru oferirea populatiei, dar si turistilor, din Municipiul Codlea a unui mediu urban corespunzator, contribuind la cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca in oras, prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor sociale. Pe parcursul celor doi ani prevazuti pentru investitii se vor efectua lucrari pentru reabilitarea Ansamblului Urban ”Centrul istoric”. Practic, va fi modernizata cladirea vechii primarii, pentru transformarea acesteia in Muzeul Traditiei Codlene, dar si intr-un muzeu al administratiei locale.

Tot prin acest proiect, cladirea Bibliotecii municipale va fi modernizata si va adaposti un Centru de informare si documentare. De asemenea, cladirea Casei de cultura municipale va deveni un centru cultural cu functionalitati multiple. Toate aceste obiective vor fi usor accesibile, deoarece actualul centru va fi transformat intr-o zona pietonala care sa aiba toate elementele care sa asigure punerea in valoare a Centrului Istoric Codlea.

Valoarea totala a proiectului este de 13,064 milioane lei
, din care suma nerambursabila solicitata este de circa 12,536 milioane lei. In urma investitiilor, beneficiarul finantarii considera ca se va extinde sezonul turistic in oras, de la 4 la 6 luni, va creste cu circa 10% numarul de investitii in zona, in special in domeniul turismului, iar numarul de vizitatori ai orasului ar putea creste cu mai mult de 50%.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 78