Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comunicatul oficial al AM POSDRU privind motivele prelungirii termenelor de depunere pe 1 iulie 2013

AM POSDRU a publicat, astazi, un comunicat oficial cu privire la motivele care au stat la baza deciziei de prelungire a perioadei de transmitere electronica a cererilor de finantare pentru CPP 123-125, 127-152, anuntata pe 1 iulie 2013.

Conform comunicatului, perioada de transmitere electronica a cererilor de finantare a fost prelungita din urmatoarele considerente:

  • Au existat multe solicitari din partea diverselor entitati private de prelungire a termenului. Au fost transmise numeroase solicitari cu trei - patru zile inainte de termenul-limita de depunere electronica, atat la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Soliciale si Persoanelor Varstnice, cat si la Ministerul Fondurilor Europene;
  • Prelungirea termenului de depunere a asigurat un tratament egal si accesul nediscriminatoriu pentru toti potentialii beneficiari. Aplicantii care nu au reusit sa depuna un proiect complet l-au putut redepune in perioada extinsa;
  • Prelugirea termenului de depunere a creat premisele pentru imbunatatirea calitatii cererilor de finantare depuse, ceea ce conduce la selectia proiectelor celor mai relevante, viabile, sustenabile si eficiente din punctul de vedere al costurilor, in conformitate cu cerintele Comisiei Europene.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, decizia de prelungire a fost adoptata de comun acord intre toti factorii implicati (Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Soliciale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Fondurilor Europene).

Pentru a consulta textul integral al comunicatului, click aici.

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 91