Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul venit, primul servit: Cum va gestiona MFP depunerea cererilor pe Schema de Minimis?

Entuziasmul organizatiilor romanesti in anii 2007-2008 de a accesa fonduri nerambursabile si lipsa, in unele cazuri, a sistemelor informatice de depunere on-line a proiectelor au generat, la acel moment, cozi interminabile la registraturile diverselor autoritati si agentii, nemultumiri si, uneori, chiar conflicte.

Acum, „cozile” s-au mutat in mare parte in mediul on-line. Raman, insa, autoritati unde proiectele nu se depun prin sisteme informatice dedicate acestui scop.

Este si cazul Ministerului Finantelor Publice care gestioneaza, printre altele, si Schema de ajutor de Minimis pentru sprijinirea investitiilor realizate de IMM-uri, instituita prin HG 274/2013, a carei deschidere urmeaza sa aiba loc pe 16 august 2013 si pentru care depunerea dosarelor de finantare se va face prin modalitatea clasica (la Registratura).

Cum semnalele venite din piata arata un interes extrem de mare al mediului de afaceri pentru aceasta Schema si avand in vedere ca acordarea finantarilor se va face pe controversatul principiu al „primului venit, primului servit”, este de asteptat ca, cel putin in primele zile, sa se creeze cozi si intarzieri la inregistrarea dosarelor de finantare.

Echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro a transmis, ieri, catre Ministerul Finantelor Publice o solicitare de informatii cu privire la modalitatea efectiva de organizare si desfasurare a depunerii proiectelor si masurile avute in vedere de Minister pentru evitarea crearii de potentiale situatii conflictuale in cazurile probabile in care:

  • se vor forma cozi la Registratura;
  • o persoana va dori sa depuna „dintr-un foc” la Registratura un numar mare de aplicatii distincte (de exemplu 50-100), conducand, astfel, la intarzieri in procesul de primire a bonurilor de ordine.

Pentru a consulta solicitarea de informatii transmisa, click aici.

Vom reveni cu detalii dupa primirea raspunsului din partea Ministerului Finantelor.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 119