Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei proiecte de mare anvergura derulate la Iasi prin programul Regio

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a derulat, in perioada 1 octombrie 2012 – 18 iunie 2013, o campanie de promovare a proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013.

In cadrul ultimei vizite organizate, pe data de 18 iunie, reprezentantii Autoritatii de Management si ai mass-media au vizitat trei proiecte din Iasi care vizeaza modernizarea infrastructurii rutiere, optimizarea sistemului de interventie in situatii de urgenta si dezvoltarea circuitului turistic cultural-religios local.

Primul obiectiv Regio vizitat a fost dezvoltarea axei de transport est - vest a municipiului Iasi, care include pasajul Mihai Eminescu, Soseaua Pacurari, Strada Pacurari, Bulevardul Independentei si Strada Elena Doamna, proiect cu o valoare totala de 90.766.562,64 de lei. Pasajul Mihai Eminescu va avea o lungime de 286,4 metri, o latime de 10 metri si o inaltime de 5 metri si va avea doua benzi, doua trotuare, destinate interventiilor, si rampe de acces dinspre strada Pacurari si bulevardul Independentei.

Cel de-al doilea proiect Regio prezentat jurnalistilor vizeaza reabilitarea ansamblului monument istoric "Sfantul Sava", in vederea introducerii acestuia in circuitul turistic cultural - religios local. Astfel, a fost restaurata o suprafata de 3.471 metri patrati, au fost amenajati 2.000 metri patrati de spatiu peisagistic si au fost achizitionate 6 echipamente pentru restaurarea obiectivului de patrimoniu. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 19.486.041 lei.

Urmatorul proiect Regio vizitat a fost sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, care, in urma finantarii europene, a fost dotat cu echipamente specifice pentru imbunatatirea calitatii sistemului de interventie. Pentru realizarea obiectivului, au fost echipate 48 de unitati mobile pentru interventii de urgenta si a fost creat un centru mobil de comanda si control. Proiectul vizeaza un timp mediu de raspuns al unitatilor mobile pentru situatii de urgenta de 4,52 minute in mediul urban si de 18,35 minute in mediul rural.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 185