Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Discutii cu beneficiarii de fonduri europene pentru imbunatatirea controlului fraudelor cu fonduri europene

Societatea Academica din Romania, impreuna cu Structural Consulting™ Group- www.fonduri-structurale.rowww.proiecte-structurale.ro invita beneficiarii de fonduri structurale si de coeziune in Romania la discutii pentru imbunatatirea controlului fraudei cu fonduri UE in Romania. Interviurile de grup vor fi organizate in perioada 25-26 iunie 2013 in Bucuresti, la sediul SAR din str.Mihai Eminescu nr.61.

Sub egida Societatii Academice din Romania (SAR), echipa „Fonduri Europene: Manual de Fraudare” a derulat in ultimul an un proiect dedicat gestionarii fondurilor europene si mai ales monitorizarii bunei guvernari si preventiei fraudelor si neregulilor. In continuarea eforturilor de a contribui la identificarea celor mai importanti indicatori de risc de frauda si nereguli atat la nivel de program operational, cat si la nivel de proiect, consideram ca implicarea beneficiarilor in procesul de cercetare a preventiei si sesizarii fraudei si neregulilor este vital.

Va invitam sa participati la unul dintre cele 2 interviuri de grup, care vor aduce in atentie situatii in care frauda poate fi prevenita sau constatata daca este sesizata de participantii la proiecte sau la achizitiile publice cu fonduri europene. Vom vorbi despre ceea ce se intampla atunci cand cineva afla sau este prezent intr-o situatie in care are loc sau se planifica o frauda si ce impiedica martorii sa sesizeze suspiciunea de frauda autoritatilor competente. Vom explora diverse tactici de fraudare si masura in care acestea pot fi sesizate de cetateni, evaluatori, beneficari ai proiectului, parteneri, Autoritatile de Management, presa sau societatea civila.

Beneficiarii de fonduri europene sunt invitati sa se inscrie la unul dintre interviurile de grup, in functie de programul operational in cadrul caruia au derulat proiecte.

  • Marti, 25 iunie 2013, ora 16:00: Proiecte cu finantare POSDRU, POSCCE sau PODCA
  • Miercuri, 26 iunie 2013, ora 16:00: Proiecte cu finantare POS Transport, POS Mediu, POR

Ambele intalniri vor avea loc la sediul Societatii Academice din Romania din strada Mihai Eminescu nr. 61, sector 2, Bucuresti. Discutia va dura aproximativ 1h30 iar numarul maxim de participanti/intalnire este 10.

Prezentarea rezultatelor initiale ale consultarii expertilor in privinta tacticilor de fraudare si implicarii in preventia fraudelor si neregulilor prin calcularea riscului din semnalele transmise de practica gestionarii fondurilor si achizitiile publice cu fonduri europene, poate fi consultata aici

Va rugam sa confirmati participarea pana joi, 20 iunie 2013, ora 18.00 la adresa raluca.pop@sar.org.ro sau la nr de telefon 0744.399.767 (Raluca Pop). Inscrierea se face mentionand numele, prenumele, organizatia pe care o reprezentati, proiectele derulate cu fonduri europene si o scurta motivatie pentru participarea la intalnire.

Vizualizări: 167