Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a incheiat runda finala de negocieri intre Uniunea Europeana si Republica Moldova privind Acordul de Liber Schimb

Pe data de 12 iunie 2013, la Chisinau, s-a incheiat runda finala de negocieri privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator intre Uniunea Europeana si Republica Moldova, parte integranta a Acordului de Asociere UE-Republica Moldova.

Viitorul cadru comercial va marca trecerea la un nivel superior de integrare a Republicii Moldova cu piata europeana, in conditiile unui acces imbunatatit al bunurilor si serviciilor provenind din Republica Moldova. De asemenea, aranjamentul negociat creeaza conditiile necesare pentru armonizarea la standarde europene a regulilor, procedurilor si normelor aplicabile in Republica Moldova, contribuind la consolidarea mediului de afaceri si a perspectivelor investitionale peste Prut.

Ministerul Afacerilor Externe vede in incheierea negocierilor formale pe marginea Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator un pas important inregistrat de autoritatile de la Chisinau in directia atingerii obiectivelor urmarite in perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an.

“Romania isi reafirma, in acest context, sprijinul deplin pentru eforturile Republicii Moldova pe calea integrarii europene”, spune Ministerul Afacerilor Externe

Sursa: www.mae.ro

Vizualizări: 114