Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Propunere 2014 – 2020: 6 Programe Operationale in loc de 7 pe Politica de Coeziune

Eugen Teodorovici a prezentat astazi aspectele esentiale ale documentului consultativ in vederea elaborarii Acordului de Parteneriat 2014-2020, trimis vineri catre Comisia Europeana. Documentul a fost elaborat intr-un cadru informal si a fost trimis CE pentru a fi revizuit, urmand ca la sfarsitul acestui an sa fie aprobat in forma sa finala.

Una din propunerile introduse in draftul Acordului este reducerea numarului de programe operationale din cadrul politicii de coeziune de la 7 la 6 respectiv: POS Infrastructura Mare, POS Competitivitate, PO Regional, PO Asistenta Tehnica, POS Capital Uman, PO Capacitate Administrativa. O alta modificare este legata de reducerea numarului de AM-uri, stabilindu-se atributii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la nivelul Ministerulul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Per total, noul Acord de Parteneriat va avea o abordare simplificata pentru a usura procesul de absorbtie a fondurilor europene. “Scopul nostru este ca beneficiarii sa simta cat mai putin rigorile sistemului, fara a sacrifica calitatea”, a declarat ministrul fondurilor europene.

Pentru a vizualiza documentul click aici

Maria Cojocarescu,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 174