Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii PNDR pot derula achizitiile private direct pe pagina de internet a APDRP

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pune la dispozitia beneficiarilor de fonduri europene pe pagina de internet a institutiei o sectiune speciala in care se pot publica online invitatiile de participare si anunturile de atribuire pentru licitatiile organizate in cadrul proiectelor finantate prin PNDR.

„Fondurile nerambursabile se acorda beneficiarilor privati care incheie contracte de achizitie de lucrari, bunuri sau servicii, doar daca obiectul contractului de achizitii corespunde cu parametrii de performanta si productivitate prevazuti in documentatia tehnica si financiara a proiectului. De asemenea, sunt o serie de conditii foarte clar mentionate, inclusiv pe pagina noastra de internet in sectiunea nou creata, care au rolul de a asigura, egalitatea de sanse, dar si transparenta necesara si fireasca unui proces de achizitii derulat cu fonduri europene.” a declarat George Turtoi, Directorul General al APDRP.

Noua sectiune, denumita „Achizitii beneficiari privati PNDR”, ofera informatii si documente necesare pentru achizitiile de servicii, bunuri sau lucrari realizate de catre beneficiarii privati ai fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Beneficiarii privati trebuie sa respecte cerintele APDRP stabilite prin „Instructiunile privind achizitiile publice pentru beneficiarii PNDR" (din Manualul de proceduri pentru achizitiile publice a proiectelor PNDR) si vor aplica procedurile de licitatie prin cerere de oferta, licitatie deschisa etc. in functie de pragurile valorice impuse de legislatia nationala.

Contractele mai mari de 15.000 euro (valoarea fara TVA), trebuie adjudecate prin procedura de selectie de oferte, cu conditia publicarii pe site-ul www.apdrp.ro a invitatiei de participare si a dosarului cererii de oferte si a primirii de catre beneficiarul privat a cel putin 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic si financiar.

Contractele mai mici de 15.000 euro (valoarea fara TVA), pot fi adjudecate folosind procedura cu o singura oferta sau, daca beneficiarul doreste sa asigure o transparenta mai mare, poate aplica procedura de selectie de oferte, mentionata mai sus.

Beneficiarii nu au voie sa divizeze achizitiile de acelasi tip a caror valoare depaseste 15.000 euro fara TVA in contracte mai mici, pentru a evita procedura de selectie de oferte.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 179