Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut cu 32% in acest an, respectiv cu 103% fata de aprilie 2012

Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la sfarsitul lunii mai a.c. la 15,18%. Comparativ cu aprilie 2012, rata de absorbtie a crescut cu 103%. In acelasi timp, suma totala atrasa de Romania din fondurile structurale si de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfarsitul lunii mai a.c., in crestere cu 32% fata de valoarea inregistrata in decembrie 2012, respectiv cu 103% fata de aprilie 2012.

“Rata de absorbtie a fondurilor europene si, implicit, valoarea fondurilor atrase de Romania au crescut cu 32% in acest an fata de sfarsitul anului trecut. Totodata, rata de absorbtie este in prezent dubla fata cea inregistrata la sfarsitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstreaza ca masurile adoptate in aceasta perioada de Guvernul Romaniei au avut impact. Ministerul Fondurilor Europene si celelalte institutii ale statului roman implicate in utilizarea banilor europeni vor continua sa implementeze toate masurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbtie a fondurilor UE“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In ultimele zile din luna mai a.c., Comisia Europeana a rambursat Romaniei noi fonduri in valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma mentionata a fost incasata prin intermediul a trei programe: POS Mediu – peste 116,4 milioane de euro, POSDRU – peste 37,7 milioane de euro, respectiv POAT – aproximativ 0,7 milioane de euro.

Evolutia ratei de absorbtie si a sumelor atrase de Romania din fondurile structurale si de coeziune alocate de UE in actuala perioada de programare este prezentata mai jos:


Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 197