Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Secretar de stat in Ministerul Economiei: Investitii in infrastructura, dar mai ales in competitivitate

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Adrian Ciocanea, a transmis marti, 28 mai 2013, participantilor la cea de-a doua editie a Targului International de Investitii „Impreuna reconstruim Romania”, mesajul sa puna accent pe competitivitate in cadrul proiectelor locale si regionale pe care le au in vedere. Astfel, primarii si ceilalti reprezentanti ai administratiilor locale au fost sfatuiti sa atraga fonduri nu doar pentru lucrarile de infrastructura, ci sa investeasca mai ales in proiectele care produc competitivitate.

“Sfatul meu este sa va elaborati proiectele plecand de la competitivitatea locala. Daca as fi primar as cauta macar un proiect legat de competitivitate, l-as corela cu celelalte proiecte de finantare europeana si l-as propune pentru finantare fara sa neglijez, insa, prioritatile”, a spus secretarul de stat Adrian Ciocanea. El a precizat ca Ministerul Economiei are, in acest an, responsabilitatea de a elabora doua strategii importante: Documentul de politica industriala (Strategia de Reindustrializare) si Strategia de competitivitate. Adrian Ciocanea a afirmat ca este extrem de important conceptul de crestere a competitivitatii Romaniei in contextul european si global pentru ca este singurul mod in care se poate ajunge la prosperitate.

“Investitii in infrastructura, dar mai ales in competitivitate. Infrastructura singur nu produce competitivitate in sine”, a conchis secretarul de stat. Ministerul Economiei s-a numarat printre partenerii celei de-a doua editii a Targului International de Investitii „Impreuna reconstruim Romania”, la care au fost prezenti, printre altii, ambasadori, primari, consilieri locali, invitati speciali ai unor ministere si institutii etc.

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 97