Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regio sprijina dezvoltarea infrastructurii educationale din judetul Dambovita

ADR Sud Muntenia a parafat un nou contract de finantare in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013, pentru dezvoltarea infrastructurii educationale.

Comuna Contesti va beneficia de asistenta nerambursabila pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere si echipare infrastructura educationala – Scoala Contesti, localitatea Contesti, comuna Contesti, judetul Dambovita” in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Contractul de finantare are o valoare totala de 7.061.457,96 lei, din care valoarea totala eligibila este de 5.347.139,08 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 4.545.068,22 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 695.070,86 lei; cofinantare beneficiar: 107.000 de lei).

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie si asigurarea accesului la educatie. Scoala cu clasele V – VIII Contesti are in prezent cinci sali de clasa, unde isi desfasoara activitatea opt cadre didactice si invata 95 de elevi. Cu sprijin nerambursabil Regio se vor realiza lucrari de reabilitare si modernizare, se va extinde constructia existenta si se va amenaja baza sportiva si curtea scolii. Totodata, proiectul prevede dotarea cu echipamente de laborator si IT, precum si biblioteca si sala de lectura.

Prin aceasta investitie se doreste ca unitatea de invatamant sa devina punct de referinta pentru comuna Contesti, o scoala moderna, functionala, reprezentativa pentru sistemul educational, care sa respecte standardele europene in domeniu.

Acesta este cel de-al doilea proiect finantat in cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din comuna Contesti. Primaria mai este beneficiara contractului „Reabilitare, modernizare, extindere si echipare infrastructura educationala - Scoala Balteni, localitatea Balteni, comuna Contesti, jud Dambovita”, a carui valoare totala este 6.903.537,40 lei, aflat in implementare.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 157