Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ANCS se desfiinteaza! Atributiile de OI pe axa II POSCCE preluate de Ministerul Educatiei Nationale

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat ca in data de 30 aprilie 2013 a intrat in vigoare Hotararea de Guvern nr. 185 din 16 aprilie 2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial nr 249/2013, contine organigrama Ministerului Educatiei Nationale si prevede atributiile ministerului, precum si toate institutiile din subordonarea sau coordonarea acestuia. Astfel, Ministerul Educatiei preia activitatea, structurile specializate si personalul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), care s-a desfiintat la data intrarii in vigoare a Hotararii.

Ca urmare a desfiintarii ANCS, in cadrul Ministerului Educatiei Nationale se organizeaza si functioneaza, pe langa Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (OI POSDRU MEN), si Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POSCCE), Axa Prioritara 2 - Cresterea competitivitatii economice prin cercetare-dezvoltare tehnologica si inovare, cu toate atributiile privind implementarea Axei 2, in baza acordului-cadru de delegare incheiat cu AM POS CCE.

Ministerul Educatiei Nationale exercita si atributiile specifice ale organelor de specialitate ale administratiei publice centrale in coordonarea sau sub autoritatea carora s-au aflat institutele nationale de cercetare-dezvoltare.

Patrimoniul Ministerului Educatiei Nationale se constituie prin preluarea partiala a patrimoniului fostului Minister al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si prin preluarea integrala a patrimoniului Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 389