Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Curs gratuit de formator cu aplicatii in economia sociala!


Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro , partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), implementat impreuna cu Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar, si Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS) si Die Querdenker, in calitate de parteneri, anunta organizarea unui curs gratuit de „Formare de formatori” cu aplicatii in domeniul economiei sociale.

Cursul se adreseaza persoanelor din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia, Centru si Nord-Vest, care sunt angajati, manageri sau membri ai ONG-urilor/altor organizatii care desfasoara activitati din domeniul economiei sociale si/sau lucrului cu grupuri vulnerabile.

Cursul se va desfasura in perioada 20-24 mai 2013, la Hotel Perla Ciucasului, Tarlungeni, judetul Brasov si este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA), participantii obtinand la finalul sesiunii de instruire un certificat care atesta specializarea in ocupatia „Formator de Formatori”, cod COR 242402.

Criterii de eligibilitate pentru participanti:

  • sa aiba studii superioare absolvite;
  • sa aiba domiciliul sau resedinta in regiunile Bucuresti-Ilfov (Bucuresti, jud. Ilfov), Sud Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman), Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) sau Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare);
  • sa fie instructori/formatori/specialisti in economia sociala sau sa aiba experienta in instruirea, consilierea sau informarea persoanelor din grupuri vulnerabile sau in derularea de activitati cu persoane din grupuri vulnerabile;
  • sa nu fi fost deja certificati in ocupatia „Formator” sau „Formator de formatori” printr-un proiect finantat prin POSDRU.


Procedura de inscriere si selectie

Numarul de locuri disponibile: 28, dupa cum urmeaza:
  • 6 pentru Regiunea Bucuresti-Ilfov;
  • 6 pentru Regiunea Sud Muntenia;
  • 8 pentru Regiunea Nord-Vest;
  • 8 pentru Regiunea Centru.

Selectarea aplicantilor in vederea participarii la curs se face pe principiul „primul venit, primul servit” in conditiile indeplinirii criteriilor solicitate.

Nota: In masura in care pentru anumite regiuni nu se depun suficiente aplicatii eligibile pana la termenul limita, locurile ramase libere vor putea fi distribuite catre persoane din celelalte regiuni (tot din Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia, Centru sau Nord-Vest) care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

In vederea selectarii, persoanele interesate sa participe la acest curs vor transmite, pe adresa de e-mail scg.53560@gmail.com, urmatoarele documente:
  • Copie diploma de studii superioare (sau copie adeverinta);
  • Copie carte de identitate din care sa reiasa faptul ca participantul are domiciliul sau resedinta intr-unul din judetele eligibile;
  • Scrisoare de motivare din care sa reiasa interesul candidatului pentru participarea la acest curs, precum si disponibilitatea de timp de a participa la curs in perioada mentionata;
  • Copie dupa cel putin un document (adeverinta, recomandare etc.) din care sa reiasa faptul ca acesta are experienta in economia sociala si/sau in lucrul cu persoane apartinand grupurilor vulnerabile;
  • O declaratie pe propria raspundere semnata, din care sa reiasa faptul ca nu detine certficare ANC/CNFPA in ocupatia de „Formator” sau „Formatori de formatori” obtinuta in cadrul altui proiect finantat prin POSDRU (se va trimite scanata si va fi prezentata in original la curs).

De asemenea, in textul e-mailului, candidatii sunt rugati sa transmita si datele lor de contact, respectiv telefon mobil si e-mail personale, in vederea unei comunicari eficiente cu privire la detaliile de desfasurare ale cursului.

Termentul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 13 mai 2013, ora 15:00.

Alte informatii

Cursul este gratuit. Prin proiect se asigura cazarea si masa participantilor, decontarea transportului, suportul si materialele de curs, precum si acoperirea costurilor implicate de certificarea ANC.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare:
Cristina Pojoga,
Asistent proiect
Tel/Fax: 021.311.59.11
E-mail: scg.53560@gmail.com

Pentru mai multe informatii despre proiectul „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale”, vizitati site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro

Vizualizări: 424