Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Obiective ambitioase pentru OIPSI: 2.500 de proiecte pe Axa 3 a POSCCE evaluate pana la finalul lunii mai!

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) va semna incepand de ieri, 29 aprilie 2013, saptamanal, contracte cu beneficiarii proiectelor depuse pentru operatiunile 331 – apel 2, 332 – apel 2 si 311 – apel 2 si pentru alte operatiuni.

Dupa mai bine de doi ani de la momentul depunerii proiectelor de finantare, 61 de beneficiari din intreaga tara (institutii publice, spitale, fundatii, firme mici si mijlocii) au incheiat ieri contracte de finantare prin intermediul OIPSI. Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, a semnat in prezenta mass-media contracte in valoare de 49,5 milioane de lei. Acesta si-a cerut scuze public, in numele fostei conduceri a Ministerului, pentru intarzierile inregistrate la evaluarea proiectelor, care au ramas nedeschise inca din decembrie 2010 si pana in 2012.

Din totalul de aproximativ 2.500 de proiecte neevaluate, pentru 1.870 dintre acestea va fi finalizat procesul de evaluare pana pe 15 mai 2013, cu ajutorul firmelor catre care au fost externalizate aceste servicii, coordonate de catre OIPSI. Pana la sfarsitul lunii mai 2013, urmeaza sa fie finalizata evaluarea a inca 600 de proiecte, care vor fi pregatite pentru incheierea contractelor.

Semnarea contractelor se va face saptamanal, in functie de ritmul in care beneficiarii vor aduce actele necesare, unele dintre acestea avand un timp mai indelungat de eliberare de catre autoritatile statului sau banci.

Din 15 decembrie 2012 si pana in prezent, prin intermediul OIPSI au fost semnate 184 de contracte in valoare de 162.442.036 lei. Printre beneficiarii care au semnat contracte se afla si 19 spitale din intreaga tara: Brasov, Mures, Galati, Iasi, Bacau, Dolj, Gorj, Valcea. Cea mai mare valoare de proiect evaluata in aceasta perioada este de aproximativ 154 milioane de lei.

Demararea procesului de contractare a fost posibila datorita eforturilor din ultimul an de a recupera intarzierile acumulate in anii anteriori si care dusesera la blocarea procesului. Pentru a nu risca pierderea fondurilor puse la dispozitie de Comisia Europeana, serviciile de evaluare au fost externalizate, folosindu-se finantaile aferente componentelor de asistenta tehnica.

Contractele de externalizare a serviciilor de evaluare au inceput in data de 15 februarie 2013, dupa finalizarea licitatiilor deschise in acest sens in luna iulie 2012.

Sursa: Ministerul pentru Societatea Informationala

Vizualizări: 99