Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Universitatea Craiova - invatamant romanesc de traditie la standarde europene, prin programul Regio

Programul Regio a contribuit la dezvoltarea a trei proiecte in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest. Un campus universitar, un proiect destinat imbunatatirii infrastructurii rutiere si un centru pentru dezvoltarea afacerilor au fost realizate in regiune cu fonduri europene nerambursabile, prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP.

Proiectele au fost prezentate in cadrul unei vizite pentru jurnalisti, organizate joi, 18 aprilie a.c., de Autoritatea de Management a programului (AM POR).

Astfel, campusul universitar Complex Mecanica din cadrul Universitatii din Craiova, proiect cu o valoare totala de 60.120.895,28 de lei a fost finalizat in luna martie a.c. Lucrarile au vizat reabilitarea, extinderea si dotarea cladirii pentru asigurarea spatiilor de invatamant, transformarea cantinei in biblioteca si facilitati conexe. Refunctionalizarea bibliotecii, extinderea cladirii cu o constructie noua pe o arie desfasurata de 10.500 metri patrati, modernizarea aulei universitatii si a spatiilor interioare si realizarea unei pasarele care leaga aula de corpul biblioteca au creat conditii optime de desfasurare a serviciilor de invatamant de calitate si performante.

Cel de-al doilea proiect vizitat a urmarit reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a municipiului, in vederea fluidizarii traficului in zona metropolitana Craiova. Valoarea totala a proiectului este de 52.870.255,16 de lei si are ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii rutiere de transport prin modernizarea a peste 100.000 metri patrati de suprafata carosabila, respectiv 6 strazi urbane. Pana la momentul actual, 4 artere rutiere din Craiova au fost modernizate in proportie de 100%, iar urmatoarea strada aflata in graficul derularii lucrarilor de modernizare este Strada Toamnei.

Cel de-al treilea proiect, Centrul pentru dezvoltarea serviciilor si afacerilor “Blue Wings”, a fost inaugurat chiar in timpul desfasurarii vizitei cu jurnalistii si tinteste dezvoltarea economico-sociala locala prin atragerea investitiilor si crearea de locuri de munca. In urma finalizarii proiectului, cu o valoare totala de 17.321.273,39 de lei, a fost creata o structura de sprijinire a afacerilor, care asigura un mediu propice dezvoltarii firmelor gazduite in cadrul structurii de afaceri, primele dintre acestea urmand sa-si inceapa activitatea la noul sediu de la 1 mai a.c.
La nivelul regiunii de dezvoltare Sud-Vest au fost semnate pana la 9 aprilie un numar total de 597 de contracte de finantare, valoarea totala a fondurilor solicitate fiind de aproximativ 586,08 milioane de euro.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 96