Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Agriculturii: Romania a atras fonduri europene pentru industria laptelui in valoare de 42 de milioane de euro

Ieri, 18 aprilie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a realizat o vizita la o fabrica de lapte din Bucuresti, cu prilejul careia a facut declaratii referitoare la atragerea de fonduri europene in sectorul lactate.

“Romania a atras fonduri europene pentru industria laptelui in perioada 2007-2013 in valoare de 42 de milioane de euro. Astazi avem unitati importante care satisfac consumul de pe piata interna, dar exista, pe fondul cresterii consumului de lapte, loc suficient pentru a dezvolta ferme si unitati de procesare. Pentru ambele zone exista fonduri europene pe care le vom pune la dispozitia tuturor celor care vor fi interesati”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Totodata, ministrul Agriculturii a afirmat ca viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala va avea in vedere dezvoltarea nu doar a zonei de procesare, ci si a celei de productie, respectiv a fermelor, pe care se va pune accentul in perioada 2014-2020, tinand cont de potentialul pietei romanesti in ceea ce priveste consumul de lactate.

Sursa: MADR

Vizualizări: 72