Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva a fost acordat unui proiect finantat prin POSCCE!

Realizarea primului scanner de avioane din lume a fost sprijinita si prin intermediul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), Axa prioritara 2, Operatiunea „Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor”.

RoboScan 2M Aeria, al carui prototip a fost proiectat si testat in cadrul proiectului “Sistem mobil neintruziv de inspectie radiografica“, a primit Marele Premiu la editia 41 a Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva, 2013. Valoarea totala a proiectului a fost de 4.541.204 lei, din care contributia POSCCE 1.724.414 lei

Proiectul conceput si implementat de SC MB TELECOM-Ltd SRL, in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI), a vizat transpunerea in economie a rezultatelor obtinute din cercetarea derulata pe o perioada de 4 ani. Produsul rezultat - RoboScan 2M Aeria - este unul inovativ, foarte competitiv, ce poate intra in productie si comercializat.

Ce face RoboScan 2M Aeria? Este o tehnologie unica in lume care poate radiografia in doar cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabanda, ori periculoase, aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului.
De asemenea, acest scanner poate diagnostica in timp util aparatele de zbor militare, cu scopul de a determina rapid daca acestea pot zbura in siguranta sau necesita interventii urgente.

Inventia este destinata serviciilor vamale, armatei, aeroporturilor si companiilor aeriene.
La realizarea acestui produs de mare complexitate a lucrat un colectiv, coordonat de Mircea Tudor, de peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date, etc.

Produsul inovativ, prezentat ca un prototip functional in cadrul Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva, a starnit un val urias de interes atat in randul juriului, care l-a premiat, cat si in randul vizitatorilor si al celorlalti expozanti, fiind impresionati de nivelul tehnologic strategic si operational al acestui produs.

Firma romaneasca a castigat pentru a doua oara marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva.

Sursa:www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 151