Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2014-2020: Institutiile publice vor fi reabilitate termic din bani europeni

Secretarul de stat in Ministerul Fondurilor Europene, Alin Mitrica, a luat parte - alaturi de doamnele Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, turism si mediu de afaceri si doamna Lucia Varga, ministru delegat pentru ape, paduri si piscicultura la conferinta ”Arhitectura transfrontaliera a constructiilor”. Evenimentul a fost organizat de catre Federatia Patronilor Bihor, impreuna cu Confederatia Asociatiilor de Afaceri Transilvania si Confederatia Industriasilor si a Angajatilor din Ungaria MGYOSZ, sub inaltul patronaj al Uniunii Nationala a Patronatului Romana.

In alocutiunea sa, secretarul de stat Mitrica a vorbit despre modalitatile de finantare a investitiilor in eficientizarea energetica a cladirilor.

”Schema de eficienta energetica pentru blocuri vizeaza constructiile realizate intre 1950 si 1990, acolo unde locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse. Cofinantarea din partea autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari este de 40%, procent repartizat in functie de venitul celor care locuiesc in respectivele blocuri. Pentru perioada 2014-2020, se va avea in vedere si finantarea din bani europeni a investitiilor in eficientizarea energetica a institutiilor publice, precum scoli sau spitale. Ceea ce este important este faptul ca pentru reabilitarea cladirilor publice detinute de catre autoritatile nationale exista obligatia ca, de la 1 ianuarie 2014, 3% din suprafata totala a acestora sa indeplineasca cerintele prevazute in Directiva UE/31/2010 privind performanta energetica a cladirilor."

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 316