Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

6 milioane de euro pentru extinderea canalizarii in Targu Mures

Sistemul de canalizare al municipiului Targu Mures va fi extins printr-o investitie de 5,7 milioane de euro din cadrul programului ISPA, in urma careia 99% dintre strazile orasului vor fi racordate la retea.
In luna februarie a fost semnat contractul de lucrari pentru extinderea sistemului de canalizare a municipiului, care urmareste inclusiv eliminarea deversarilor accidentale ale apelor uzate in paraie sau in raul Mures, pentru reducerea poluarii mediului inconjurator. Reteaua de canalizare urmeaza a fi extinsa cu aproximativ 27,6 kilometri, pe 51 de strazi din cartierele Remetea, Unirii, 22 Decembrie 1989, 1 Decembrie 1918, Mureseni, Podeni, Platoul Cornesti si viitorul cartier Belvedere. In paralel cu extinderea retelei de canalizare pe cele 51 de strazi vor fi extinse si retelele de apa de pe acestea, cu fonduri de la bugetul local in valoare de 1,8 milioane de euro. In cadrul proiectului, vor fi reabilitate statiile de pompare existente din strazile Barajului si Insulei, iar de pe urma intregii lucrari vor beneficia peste 13.000 de locuitori ai municipiului.
In cadrul programului de finantare ISPA al Uniunii Europene, in Targu Mures se deruleaza, incepand din 2001, un proiect de 'Reabilitare a retelei de alimentare cu apa potabila si a colectarii apelor uzate', in valoare totala de 28 de milioane de euro. Din aceste sume, 21 de milioane de euro reprezinta finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene, iar restul de 7 milioane de euro este asigurat printr-un imprumut BERD al regiei, garantat de municipalitate.
Pana in prezent, au fost semnate si se afla in derulare alte doua contracte de lucrari, “Reabilitarea statiei de tratare a apei potabile”, in valoare de 11,2 milioane de euro, si “Reabilitarea statiei de tratare a apelor uzate”, in valoare de 8,5 milioane de euro. Diferenta de fonduri, de 2,4 milioane de euro, este destinata asistentei tehnice pentru managementul si publicitatea Masurii ISPA.
Programul ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare) de la Targu Mures este unul dintre cele mai mari din tara si vizeaza imbunatatirea infrastructurii de mediu, precum si reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea sistemului de alimentare cu apa, canalizare si epurare a apelor uzate orasenesti. (sursa:www.administratie.ro)

Vizualizări: 99