Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2014-2020: Autoritatea de management pentru programele operationale va fi la Ministerul Fondurilor Europene

Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Liviu Dragnea, a anuntat miercuri, 10 aprilie, aprobarea unui memorandum care stabileste arhitectura viitoarelor programe operationale pentru perioada 2014-2020 si care va sta la baza negocierilor cu CE pentru alocarea aferenta urmatorului exercitiu financiar.

Memorandumul prevede micsorarea numarului de institutii si ministere care gestioneaza programele operationale. “Va fi un singur minister integrator, Ministerul Fondurilor Europene, care sa aiba autoritatea de management pentru programele operationale, cu exceptia programelor finantate din FEADR, unde e obligatoriu sa ramana Ministerul Agriculturii ca autoritate de management”, a declarat Liviu Dragnea la finalul sedintei de Guvern de ieri.

MDRAP va ramane autoritate de management pentru programele finantate din FEDR pentru o perioada de tranzitie de 1-2 ani, urmand ca atributiile legate de gestiunea REGIO sa fie transferate ulterior catre regiunile administrative, dupa infiintarea si acreditarea acestora.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 481