Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Manualul de Identitate Vizuala al POR a fost modificat

Pentru armonizarea tuturor documentelor emise in cadrul proiectelor cu finantare Regio si pentru aplicarea unitara a elementelor de identitate vizuala, a fost modificat Manualul de identitate Vizuala (MIV) al POR, care a ajuns astfel, la cea de-a patra editie. Modificarea se refera la logo-ul utilizat pentru MDRAP in cadrul materialelor de informare si promovare, ce contine denumirea descriptiva a ministerului si nu sigla grafica ce apare pe site-ul Ministerului.

Beneficiarii POR au obligativitatea de a aplica prevederile acestei editii a MIV, indiferent de data semnarii contractului de finantare. In aceasta varianta au fost corelate masurile prevazute in MIV editia a III-a, emisa in 2012, cu cele din Anexa II a contractelor de finantare. De asemenea, sunt aduse clarificari si in ceea ce priveste materialele de presa, paginile web sau alte materiale de promovare.

Una dintre modificarile relevante, datorita obligativitatii tuturor beneficiarilor de a publica un anunt de presa la demararea si finalizarea proiectului, este eliminarea modelului de anunt de presa. Astfel, pentru promovarea proiectului se va folosi doar macheta comunicatului de presa, cu scrierea in banda gri a tipului de material pentru mass-media folosit.

In continutul materialului de promovare prin mass-media se vor introduce, in mod obligatoriu, pe langa textul de promovare a proiectului, urmatoarele informatii:

  • titlul proiectului
  • numele beneficiarului
  • numele programului (Programul Operational Regional)
  • numele Autoritatii de Management (MDRAP)
  • numele Organismului Intermediar
  • alocarea totala a proiectului, inclusiv finantarea nerambursabila
  • data publicarii
  • datele de contact ale beneficiarului finantarii

O alta modificare prevazuta in varianta consolidata a MIV este introducerea textului „Material gratuit” la publicatiile de tip brosuri, reviste, pliante, ghid, catalog etc. In cazul afisului, acesta trebuie sa contina atat caseta tehnica, cat si datele de contact ale beneficiarului, pe langa elementele de identitate vizuala obligatorii.

In ceea ce priveste paginile web realizate din fondurile proiectului sau propuse in cererea de finantare pentru a fi realizate in cadrul proiectului, este obligatoriu ca beneficiarul sa introduca in partea superioara a site-ului siglele prevazute in manual, fiecare sigla avand un link catre site-ul institutiei pe care o reprezinta.

Descarca Manualul de Identitate Vizuala actualizat

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 242