Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

OI POSDRU si Ministerul Educatiei Nationale au verificat 85% din cererile de rambursare pentru care s-au inregistrat intarzieri

Ministrul educatiei nationale, Remus Procopie, a anuntat ieri, 8 aprilie, ca intarzierile in procesarea cererilor de rambursare aferente POSDRU au fost semnificativ reduse in primul semestru al anului 2013.

„Putem sa anuntam astazi, ca 85% din documentele intarziate au fost procesate, iar beneficiarii isi primesc fondurile contractate pe proiectele derulate. Suntem la fel de hotarati ca si fondurile necontractate inca - 1,3 miliarde euro - sa fie contractate in perioada imediat urmatoare, astfel incat sa evitam pierderea acestor bani”, a declarat Remus Procopie.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a precizat ca OI POSDRU si Ministerul Educatiei Nationale au verificat, in perioada ianuarie-martie 2013, cereri de rambursare in valoare de 478 milioane lei, sumele validate ridicandu-se la aproximativ 314 milioane lei. Din aceasta suma, pana la data de 2 aprilie au fost efectuate plati de aproape 211 milioane lei, reprezentand 28,7 % din totalul platilor efectuate pana in prezent pentru proiectele finantate prin POSDRU.

Totodata, ministrul educatiei nationale a confirmat faptul ca institutia pe care o conduce a inceput deja pregatirile pentru urmatoarea perioada financiara. „In acest an avem obligatia sa pregatim modul in care fondurile structurale vor fi accesate pentru perioada 2014-2020. Sunt convins ca toate aceste pregatiri vor decurge normal si ca ne vom incadra in termene”, a adaugat ministrul Procopie.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei „Rezultate Sustenabile in Proiecte Strategice cu Finantare din Fonduri Structurale prin POSDRU”, organizata pe data de 8 aprilie, la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Sursa: Ministerul Educatiei Nationale

Vizualizări: 131