Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cadrul legal pentru gestionarea granturilor SEE si norvegiene, stabilit printr-o ordonanta de urgenta

In sedinta saptamanala de miercuri, 3 aprilie, Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta privind gestionarea financiara a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014 si Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Actul legislativ stabileste cadrul procedural, legal si financiar pentru gestionarea financiara a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului Financiar SEE (190,75 milioane de euro) si Mecanismul Financiar Norvegian (115,20 milioane de euro) pe perioada de programare 2009-2014.

Neaprobarea in regim de urgenta a actului normativ ar fi avut ca principala consecinta prelungirea perioadei de aprobare si micsorarea corespunzatoare a perioadei de derulare a programelor prin decalarea termenului de aprobare si lansare a acestora.

Granturile SEE si cele norvegiene au ca scop reducerea discrepantelor sociale si economice intre tarile SEE si consolidarea cooperarii dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) si tara beneficiara finantarii.

Pentru mai multe detalii despre granturile SEE si norvegiene, click aici

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 216