Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiune de informare despre finantarile norvegiene destinate ONG-urilor si companiilor din Regiunea Vest

Innovation Norway organizeaza cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) sesiunea de informare pentru obtinerea de finantari din partea Guvernului Norvegiei – finantari destinate organizatiilor neguvernamentale si non-profit – ONG-uri - si companiilor din mediul privat – microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii. Sesiunea de informare va avea loc vineri, 5 aprilie 2013, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timisoara incepand cu ora 09:30.

Finantarile acordate de Innovation Norway prin Programul de Inovare in industria verde vizeaza imbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiilor si eco-inovarea (forma de inovare ce presupune un progres semnificativ si demonstrabil in vederea dezvoltarii sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea responsabila si eficienta a resurselor naturale).

Astfel, finantarile se acorda in cadrul a doua linii (scheme) de finantare: cea dedicata proiectelor individuale si schema de finantare mica. Schema de finantare pentru proiecte individuale se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii si finanteaza dezvoltarea, implementare si investitiile in tehnologiile eco-prietenoase, dezvoltarea de produse si servicii „verzi”, eficientizarea utilizarii resurselor si managementul deseurilor, precum si dezvoltarea si implementarea proceselor de productie „verde” si a managementului „verde”. Finantarea acordata poste fi intre 200.000 euro si 1.500.000 euro. Schema de finantare mica se adreseaza ONG-urilor (asociatii, fundatii, federatii), microintreprinderilor si intreprinderilor mici. Finantarea acordata poate fi intre 50.000 euro si 200.000 euro.

La acest eveniment vor participa:

  • domnul Nicolae ROBU – Primar, Primaria Municipiului Timisoara
  • domnul Sorin MAXIM – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest
  • doamna Anne Lise ROGNLIDALEN – Manager de Program, Innovation Norway
  • doamna Daniela CHIFAN – Ofiter de program, Innovation Norway
  • domnul Mihai STEFANESCU - Ofiter de program, Innovation Norway

In cadrul sesiunii de informare vor fi prezentate criteriile de eligibilitate pentru solicitanti si parteneri in cadrul programului, procedura pentru depunerea cererilor de finantare, reguli pentru evaluarea si selectia proiectelor, precum si informatii despre proiectele realizate in parteneriat si conformitatea lor juridica.

Pentru mai multe detalii despre program, consultati sectiunea Alte finantari.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 134