Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin pentru autoritatile contractante: ANRMAP pregateste fise de date standardizate pentru anumite achizitii cu caracter curent

In scopul facilitarii si eficientizarii procesului de achizitii, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice vine in sprijinul autoritatilor contractante in pregatirea documentatiilor de atribuire, prin elaborarea, incepand cu luna martie 2013, a unor modele de fise de date standard / documentatii de atribuire.

Standardizarea vizeaza fisele de date aplicabile contractelor de servicii/furnizare al caror obiect au un caracter de repetabilitate si se regasesc in zona de interes a majoritatii autoritatilor contractant
e sau sunt asociate unor programe de interes national.

Aceasta masura are ca scop promovarea unei practici unitare precum si imbunatatirea activitatilor derulate de autoritatile contractante, concomitent cu eficientizarea activitatilor A.N.R.M.A.P. si U.C.V.A.P. in ceea ce priveste controlul ex-ante si cu reducerea numarului de contestatii formulate de C.N.S.C.

Intr-o prima etapa au fost elaborate documentatia aferenta serviciilor de transport aerian (bilete de avion), precum si modelele fiselor de date pentru achizitia publica de furnizare si distributie mere, conform Programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.

Textele documentelor mentionate mai sus sunt disponibile pe site-ul A.N.R.M.A.P., la sectiunea “Documentatii standardizate” .

In perioada urmatoare urmeaza sa fie publicate pe site-ul institutiei, fisele de date standard aferente serviciilor de acordare de credit si serviciilor de dirigentie de santier.

Eventualele observatii/completari cu privire la modelele documentatiilor de atribuire/fiselor de date standardizate elaborate de catre A.N.R.M.A.P vor fi transmise in termen de maximum 30 de zile de la publicarea pe site, prin adrese oficiale sau e-mail.

Date de contact:
e-mail: birouldepresa@anrmap.ro
Fax: 021.311.80.00
Adresa institutiei: Bd-ul Dinicu Golescu, nr.38, sector 1, Bucuresti, Palatul CFR, etaj 4.

Sursa: ANRMAP

Vizualizări: 88