Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grant de asistenta tehnica in vederea imbunatatirii sistemului de management a informatiei in situatii de urgenta pe teritoriul Romaniei

.

Executivul a adoptat Acordul de finantare intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui grant de asistenta tehnica, cu fonduri nerambursabile, in valoare de 268.170 USD, in vederea imbunatatirii sistemului de management a informatiei in situatii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Finantarea oferita de Agentia pentru Comert si Dezvoltare a SUA va fi folosita pentru acoperirea bunurilor si serviciilor necesare asistentei tehnice a proiectului propus pentru Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta din Romania, respectiv elemente referitoare la tehnologia informatiei, instrumente de luare a deciziei si retele de telecomunicatii raportate cerintelor Centrului Operational National.

Termenul estimativ de finalizare a proiectului este 30 aprilie 2008.

Acordul de finantare a fost semnat la 14 decembrie 2006 de catre Victor Paul Dobre, secretar de stat in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative din Romania, pentru partea romana, iar pentru partea americana, de catre Cyntia A. Biggs, atasat comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 01.08.2007

Vizualizări: 46