Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prin sport, mai aproape de scoala. La Bucuresti a fost creata prima Scoala Sociala de Fotbal din Romania!

Copilaria este o etapa care ne influenteaza tot restul vietii. Este perioada in care dobandim incredere in fortele proprii si in care ne dezvoltam un sistem de valori la care sa ne raportam in tot ceea ce facem. O perioada a visurilor si oportunitatilor.

Exista insa si copii pentru care copilaria inseamna greutati, izolare sociala si saracie. Copii proveniti din familii cu probleme, dintr-un mediu dificil, cu risc de abandon scolar.

Pentru toti acesti copii, proiectul „Scoala Sociala de Fotbal” aduce o raza de speranta. Proiectul este o initiativa a Fundatiei Realmadrid, fiind implementat in Romania in parteneriat cu Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, avand ca parteneri locali Primaria Sectorului 3 – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, respectiv Fundatia Vodafone.

Scopul proiectului este integrarea sociala prin sport a 80 de copii cu varste intre 7 si 15 ani, elevi ai scolilor nr. 55 si nr. 67 din sectorul 3 al Capitalei. In cadrul proiectului, copiii participa saptamanal la cate doua antrenamente de fotbal, fiind indrumati permanent de patru antrenori, formati chiar de catre antrenorul oficial al Fundatiei Realmadrid, pe baza unei metodologii specifice de predare. Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, este cel care va realiza supravegherea tehnica, implicandu-se voluntar in activitatile proiectului.

Proiectul a fost inaugurat oficial pe 19 februarie, la Centrul Sportiv Apollo din sectorul 3. La eveniment au participat  Remus Pricopie-  Ministrul Educatiei Nationale, Robert Negoita - Primarul Sectorului 3, Julio Gonzales - directorul general al Fundatiei Real Madrid, precum si reprezentanti ai Ambasadei Spaniei la Bucuresti, ai Fundatiei Vodafone Romania si Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor.

„Este o oportunitate incredibila pentru copiii aflati in situatie de marginalizare sociala pentru a nu renunta la scoala si a-si imbunatati frecventa si rezultatele la invatatura. Copiii vin la scoala mai motivati, iar la antrenamente invata sa joace fotbal, dar si valori esentiale pentru viata: respectul, solidaritatea, cooperarea si ce inseamna un stil de viata sanatos”, a declarat Calin Pop, director executiv al Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor, prezent la eveniment.

Scoala Sociala de Fotbal din Bucuresti se numara printre cele 200 de proiecte de acest tip implementate de Fundatia Realmadrid – sufletul clubului Real Madrid – in peste 65 de state ale lumii. Abordarea este una inovatoare pentru Romania, metodologia de predare imbinand elementele tehnice sportive cu cele educative. „Fotbalul are o putere de atractie foarte mare in randul tinerilor si, de aceea, este un instrument in integrarea sociala. Proiectele trebuie extinse si consolidate pentru a ajuta cat mai multi copii, tineri si persoanele cele mai vulnerabile”, a adaugat Julio Gonzalez, director executiv al Fundatiei Realmadrid.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 200