Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Atelier de lucru privind capacitatea de absorbtie a Romaniei 2014 – 2020

Europlus in parteneriat cu Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.rowww.proiecte-structurale.ro va invita la Atelierul de lucru ”Capacitatea de absorbtie a Romaniei 2014 – 2020. Spre o gestionare mai eficienta a fondurilor structurale”, organizat in cadrul conferintei internationale ”Eurosfat - Consultatii cetatenesti despre starea natiunii”.

Locatie: Bucuresti, Palatul Parlamenului
Data: 15 martie 2013

 • Ce au facut si ce intentioneaza sa faca autoritatile romane si europene pentru a incerca sa elimine problemele legate de absorbtia reala(calitativa si cantitativa)?
 • Care sunt cele mai importante actiuni de urmat de catre oficialitati pentru a evita un scenariu similar in perioada financiara 2014-2020?
 • Cum pot contribui diferiti actori relevanti la acest proces si ce fel de dialog este necesar intre aceste parti?
 • Care este impactul real al proiectelor implementate?
 • Exista proiecte de succes si cum arata succesul in cazul finantarilor europene?

sunt doar cateva intrebari la care vor raspunde invitatii evenimentului.

Avand ca punct de plecare aceste intrebari, atelierul aduce impreuna experiente diferite si complementare necesare desfasurarii unui dialog profesionist pentru ca aseaza la aceeasi masa de discutii autoritati de management, beneficiari, reprezentanti ai decidentilor, societate civila, mediul academic si mediul privat. Pe parcursul a doua ore vor fi analizate cele mai frecvente probleme procedurale/institutionale cu care s-au confruntat beneficiarii de proiecte finantate din fonduri structurale in perioada financiara curenta, vor fi discutate cateva dintre cele mai importante recomandari avansate deja in spatiul public pentru imbunatatirea procesului si vor fi propuse altele concrete avand ca viziune o absorbtie mult imbunatatita pentru perioada 2014-2020.

In cadrul Atelierului vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, Autoritatilor de Management, Autoritatilor Locale, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai altor institutii europene, membri ai Parlamentului Romaniei, experti si reprezentanti ai societatii civile, experti din alte state membre, cercetatori, academicieni, studenti si beneficiari de proiecte finantate prin fonduri structurale.

Participarea este GRATUITA !

Mai multe detalii despre atelierul de lucru se gasesc aici.

Pentu participarea la conferinta este obligatorie confirmarea participarii la urmatorul link http://eurosfat.ro/inscriere/ (Inscrierea este obligatorie, deoarcere intrarea in Palatul Parlamentului se face pe baza de lista si Carte de identitate)

Date despre Eurosfat - Consultatii cetatenesti despre starea natiunii

Evenimentul organizat de Europuls si desfasurat sub patronajul Camerei Deputatilor din Romania si al Presedintiei Irlandeze a Consiliului Uniunii Europene, are ca parteneri: Ambasada Marii Britanii in Romania, Grupul Spinelli (Belgia), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Aspen Institute Romania, Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), ANPCDEFP, Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro si www.proiecte-strucuturale.ro, Platforma Europeana pentru Dezvoltare, ExpertForum, Euro-Monitor, DIGI 24, Contributors.ro.

De asemenea, Eurosfat este sustinut de Comisia Europeana in cadrul Anului European al Cetatenilor 2013 si beneficiaza de sprijinul Ambasadei Olandei in Romania, al Fundatiei Friedrich-Ebert-Stiftung din Romania, al Fundatiei Charles Léopold Mayer si al think-tank-ului Notre Europe - Institutul Jacques Delors.

In cadrul evenimentului vor avea loc 2 sesiuni plenare referitoare la consecintele crizei in Romania si UE si la construirea democratiei la nivel european si 8 ateliere de lucru cu urmatoarele teme:
 • reforma sistemului de sanatate in Romania,
 • aderarea Romaniei la zona Euro,
 • cetatenia europeana,
 • reforma sistemului european de protectie si securitate a datelor,
 • perspective de dezvoltare ale agriculturii,
 • gestionarea eficienta a fondurilor structurale,
 • politica energetica: prioritati, provocari si efecte si UE in presa romaneasca.

Intalnirea anuala Eurosfat va reuni oameni politici de la nivel european si national, experti in afaceri europene, reprezentanti ai mediului privat si non-guvernamental, jurnalisti si cetateni. Printre invitatii ce si-au confirmat prezenta se numara: Dacian Ciolos, Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Joseph Borell, fost Presedinte al Parlamentului European, Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, E.S. Oliver Grogan Ambasadorul Irlandei in Romania, europarlamentarii Cristian Preda, Norica Nicolai, Vasile Puscas fost negociator sef pentru aderarea Romaniei la UE, Cristian Ghinea, Director CRPE.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa pagina oficiala a evenimentului: www.eurosfat.eu

Persoana de contact:
Cristina Stanculescu
Coordonatoare relatii cu presa, Eurosfat
cristina.stanculescu@europuls.ro
+ 32 4 94 54 92 51
www.eurosfat.eu

Vizualizări: 140