Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MCTI organizeaza sesiuni intensive de formare a viitorilor specialisti ai Economiei Bazate pe Cunoastere

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a initiat astazi, 30 iulie, la Brasov, sesiunea de cursuri intensive de formare a viitorilor specialisti ai Economiei Bazate pe Cunoastere: managerul si administratorul IT ai Retelei Electronice a Comunitatii Locale (RECL). Prima serie cuprinde 144 de cursanti din 72 de comunitati rurale si mic urbane admise in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere. in total, in perioada 30 iulie - 16 septembrie, MCTI va instrui 520 de angajati RECL, care vor asigura derularea eficienta a proiectului in comunitatile beneficiare.

Fiecare serie a programului de instruire dureaza trei saptamani, pe parcursul carora personalul RECL va dobandi cunostinte si competente de baza pentru utilizarea calculatoarelor si administrarea retelelor de calculatoare, promovarea activitatilor proiectului pe plan local, precum si marketing si management pentru dezvoltarea comunitatii si a mediului local de afaceri.

"Performantele managerului si administratorului IT RECL vor avea un rol fundamental in asigurarea succesului proiectului.. De aceea am dorit sa beneficieze de o sesiune complexa de formare, care sa cuprinda atat notiuni specifice IT&C, dar si de management, relatii publice, comunicare, marketing si dezvoltare locala", a declarat Zoltán Somodi, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. "Utilizand informatiile dobandite la cursuri in folosul fiecarei comunitati, angajatii retelelor vor putea deveni, pe termen lung, adevarati agenti de schimbare economica, sociala si culturala locala", a mai spus el.

Formarea managerilor se axeaza indeosebi pe notiuni de promovare a serviciilor oferite pe baza infrastructurii IT&C populatiei, deprinderea de abilitati in vederea comunicarii directe cu utilizatorii finali din comunitate, precum si asigurarea accesului la informatie, care sa faciliteze obtinerea de finantari pentru primarii sau intreprinzatorii locali. Formarea administratorilor IT se concentreaza pe dobandirea cunostintelor necesare pentru gestionarea eficienta a tuturor echipamentelor ce formeaza RECL, precum si pentru oferirea de asistenta in domeniul IT&C oricarui utilizator din comunitate, indiferent unde s-ar afla acesta: in primarie, scoala, biblioteca publica sau Punctul de Acces Public la Informatie.

Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, coordonat de MCTI, instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice Locale. Acestea se realizeaza prin conectarea la Internet Broadband a sediului Primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie. Initiativa are abordari multisectoriale si va asigura, in intervalul 2007-2010, servicii de baza si servicii cu valoare adaugata. Printre acestea se numara servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor.

Mai multe detalii despre proiectul Economia Bazata pe Cunoastere puteti obtine accesand www.ecomunitate.ro sau www.mcti.ro.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Vizualizări: 77