Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bucurie Regio pentru Casa Bucuriei din Tirgu Mures

Prin fondurile nerambursabile Regio derulate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru, un nou contract de finantare nerambursabila sustine modernizarea unei case de copii din Tirgu Mures. Proiectul de „Modernizare si mansardare cladire casa de copii” depus de Fundatia Kiwi cu o valoare totala de 687 mii lei, urmareste cresterea gradului de confort si siguranta al copiilor din casa de copii, dar si diversificarea serviciilor si a spatiilor existente. Contractul de finantare a fost semnat de catre Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de catre reprezentantul Fundatiei Kiwi, doamna Luminita Micliuc si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Casa Bucuriei administrata de catre Fundatia Kiwi are la baza activitatea de ajutorare a copiilor si tinerilor. Prin fondurile alocate prin proiect reprezentantii fundatiei isi doresc sa continue sa ofere fiecarui copil gazduit dreptul la o familie care sa-l iubeasca, sa-l ocroteasca si sa-l creasca, o sansa in plus la un destin deosebit. Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru. Proiectul are o valoare totala de 687 mii lei, din care 515 mii lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului. Modernizarea Casei de copii a Fundatiei Kiwi din orasul Tirgu Mures va fi realizata prin lucrari de imbunatatire a spatiilor disponibile, lucrari de reabilitare termica si estetica a cladirii. In prezent, Fundatia asigura servicii de cazare si masa pentru un numar de 7 copii abandonati. Prin realizarea acestei investitii se vor crea conditii de viata mai bune pentru copiii centrului, urmand ca la finalizarea proiectului numarul de copii ce vor fi adapostiti in centru sa creasca la 10. Fondurile solicitate prin proiect vor asigura bugetul necesar pentru modificarea unei parti din acoperis, prin construirea unei incaperi cu baie proprie, cu rol de sala de studiu. In exterior se vor realiza lucrari de amenajare a gradinii, pentru a organiza locuri de joaca pentru copii si lucrari de reabilitare termica a cladirii. De asemenea, vor fi modernizate dotarile in bucatarie si va fi achizitionata o masa de tenis, biciclete, o masina de spalat rufe si mobilier pentru noile spatii.

”Este un proiect cu un buget mic la nivel de program, dar suficient pentru fundatie, o resursa financiara care o va sustine in activitatea sa, prin care asigura, pentru cativa copii, sansa si dreptul de a fi fericiti, ocrotiti sau de a putea spune cuiva mama si tata. Avem in Regiunea Centru peste 21 de centre sociale finantate prin fondurile Regio. Peste 40 milioane lei au fost investite in centre sociale pentru persoane cu dizabilitati, centre pentru persoane in varsta, centre de recuperare neuro-psihiatrica, centre pentru tineret, crese si case de copii. Sunt fonduri investite in crearea unui mediu de viata decent, in sporirea gradului de siguranta a peste 300 de beneficiari, fonduri ce asigura diversificarea si mentinerea si pe viitor a serviciilor oferite de catre beneficiari”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa : ADR Centru

Vizualizări: 169