Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Astazi au intrat bani de la Comisia Europeana pentru POSDRU - 141,5 de milioane de euro

Romania a incasat, astazi, 141,5 milioane de euro de la Comisia Europeana pe Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Acestea sunt primele fonduri virate de Comisie pe POS DRU, dupa deblocarea programului la inceputul acestei luni.

"Reluarea platilor de catre Comisia Europeana ne asigura resursele necesare pentru plata la zi a facturilor catre beneficiari, pentru ca derularea programului sa intre in normalitate. Prioritatea in perioada urmatoare o reprezinta deblocarea celor trei programe presuspendate: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU in august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru fondurile europene utilizate in perioada 2009 - 2011. In urma masurilor implementate de Guvernul Romaniei, Comisia a decis deblocarea programului la inceputul lunii februarie 2013.

Pe POSDRU se aflau in derulare 2.455 de contracte de finantare la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Suma alocata de UE in acest exercitiu financiar pe acest program operational este de 3,4 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 64