Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dragnea, ministrul Dezvoltarii: ''Tinta noastra pentru anul 2013 la capitolul absorbtie fonduri europene este de 1 miliard de euro''

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a anuntat joi obiectivele ministerului pentru POR.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are ca tinta, pana la sfarsitul acestui an, absorbtia a cel putin un miliard de euro pentru proiectele derulate prin POR. Dupa proiectele semnate astazi si dupa ce le semnam si pe cele programate maine, vom ajunge la 200 de milioane de euro”, a afirmat vicepremierul.

Alte prioritati ale MDRAP in domeniu se refera la eliminarea blocajelor si simplificarea procedurilor in procesul de accesare a fondurilor europene, cu efect direct asupra accelerarii gradului de absorbtie.

„In ultimii ani ne-am obisnuit cu foarte multe blocaje. Din cauza acestor blocaje, aceste proiecte au stat cativa ani de zile prin sertare”, a precizat Liviu Dragnea.

Totodata, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a precizat ca proiectul privind regionalizarea Romaniei are ca scop tocmai dezvoltarea echilibrata a tarii in cadrul fiecarei regiuni. „Regionalizarea nu se face pe criterii etnice, si nici pe criterii politice. Ceea ce urmarim este ca, intr-un termen rezonabil, fiecare localitate sa aiba un pachet minim de utilitati si dotari pentru serviciile publice – de la retele de alimentare cu apa si canalizare, la scoli, dispensare, infrastructura rutiera si pietonala ”, a afirmat Liviu Dragnea.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 98