Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Al treilea centru social din Sfantu Gheorghe intra in renovare cu fonduri Regio

Dezvoltarea serviciilor sociale de cresa cu program de lucru zilnic din Sfantu Gheorghe este obiectul contractului de finantare ce aloca fonduri nerambursabile de peste 1,5 milioane lei pentru extinderea si modernizarea cresei din oras. Contractul de finantare a fost semnat ieri, 15 februarie 2013.
 
Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din POR, DMI 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru. Proiectul are o valoare totala de 2,26 milioane lei, din care 1,56 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului. Deoarece spatiul in care se desfasoara in prezent serviciile de cresa este insuficient  si nu poate fi marit, Cresa se va muta pe strada Kos Karoly, intr-o cladire ce-i poate asigura suprafata si functiunile necesare.

Fondurile proiectului sunt alocate cresterii numarului de spatii functionale, pentru imbunatatirea fluxurilor de circulatie din cladire si pentru izolatii termice ale peretilor exteriori.
In noua cladire, la subsol, vor fi amenajate spatiile anexa tip vestiare, grupuri sanitare, bucatarie, camara, central termica, la parter sunt prevazute spatiile de luat masa, camera de joaca pentru copii si grupuri sanitare, iar la mansarda dormitoarele, camera izolator, spalatoria, uscatoria si sala de calcat rufe. In momentul de fata in cadrul cresei sunt inscrisi 52 de copii, desi cresa are numai 30 de locuri. Cresterea la 60 a numarului de copii ce vor beneficia de serviciile cresei necesita imbunatatirea calitatii serviciilor acordate, inclusiv a conditiilor medico-sanitare. Pe parcursul celor 28 de luni de implementare a proiectului toate incaperile vor fi renovate si utilate, functionalitatile vor fi realizate pentru beneficiul copiilor si ale personalului.
 
”Este cel de-al treilea centru social din judetul Covasna ce primeste fonduri nerambursabile pentru reabilitare, extindere si dotare.  Imbunatatirea mediului de viata activ, prin reabilitarea si dotarea unor centre sociale, pentru a oferi conditii de trai decente pentru copii, varstnici sau pentru persoanele aflate in dificultate, reprezinta destinatia celor 18 contracte de finantare semnate pana in prezent la nivelul Regiunii Centru, pe domeniul major de interventie 3.2. Sunt aproape 40 milioane de lei solicitati spre finantare nerambursabila pentru toate aceste proiecte localizate in Alba, Brasov, Harghita, Covasna, Mures si Sibiu. Aceste fonduri sunt alocate pentru reabilitarea, extinderea si modernizarea centrelor, pentru dotarea lor cu mobilier si echipamente specifice unui mediu social interactiv”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 144