Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei din Bucuresti, cu fonduri europene

Proiectul “Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei” primeste finantare din fonduri europene, prin POR.

Contractul de finantare a fost semnat zilele trecute de ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, impreuna cu primarul general al Bucurestiului si directorul ADR Bucuresti-Ilfov.

Proiectul vizeaza valorificarea patrimoniului natural si antropic reprezentat de lacurile Floreasca si Tei, cu zonele verzi adiacente, prin activitati turistice in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile, pe o suprafata de circa 11 ha. In cadrul proiectului vor fi realizate spatii destinate activitatilor culturale, sportive si de agrement.

Astfel, vor fi construite 1 sala polifunctionala de 260 mp cu o capacitate de 360 locuri, 2 amfiteatre cu cate 240 locuri, 6 debarcadere tip port turistic si 12 debarcadere pentru ambarcatiuni mici de agrement, 5 platforme si 3 pavilioane pentru activitati culturale si de agrement, 3 piscine destinate agrementului. Totodata, vor fi amenajate piste ciclopietonale, spatii de joaca pentru copii pe 832 mp, 5 posturi de salvamar.

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni, iar valoarea totala este estimata la 88,35 mil. lei, din care alocarea financiara nerambursabila este in valoare de 23,51 mil. lei.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 157