Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Migrantii in Europa”: Comisia lanseaza un concurs multimedia la nivel European

Care este rolul si locul migrantilor in Europa? Comisia ii invita pe studentii de la facultatile de arta, grafica si comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene si din Croatia sa reflecte asupra contributiei pe care o au migrantii in societatile europene.

Concursul organizat la nivelul intregii UE ii provoaca pe studenti sa elaboreze lucrari de arta prin care sa isi exprime opiniile cu privire la acest subiect si care sa reflecte rolul pe care migrantii il au in viata noastra. Pentru a stimula o dezbatere constructiva si a reflecta asupra situatiei migrantilor in Europa, Comisia le ofera noilor talente ale Europei posibilitatea de a-si expune prin arta punctul de vedere.

La concurs pot participa toti studentii cu varsta de peste 18 ani care sunt inscrisi la o institutie de invatamant superior din domeniul artei, graficii sau comunicarii din orice tara UE si din Croatia. Facultatile trebuie sa prezinte lucrarile pana la 21 iunie 2013, la urmatoarele categorii: Poster, Fotografie si Video.

Fiecare facultate poate prezenta una sau mai multe lucrari de arta, in una sau mai multe categorii. Lucrarile vor fi evaluate la nivel national, iar cele mai bune dintre acestea (maximum 10 lucrari pentru fiecare tara) vor fi transmise unui juriu european care ii va selecta pe cei 30 de finalisti si va decide castigatorul european pentru fiecare categorie. Din acest juriu vor face parte profesionisti din domeniul comunicarii, artei si mass-mediei, precum si persoane din randul comunitatilor de migranti.

Cei 30 de finalisti europeni vor fi invitati sa participe la ceremonia de decernare a premiilor, care va fi organizata la Bruxelles si la care se preconizeaza ca va participa doamna Cecilia Malmström, comisarul european pentru afaceri interne. Se va acorda un premiu special al publicului, pe baza unui vot public exprimat pe site-ul de internet mentionat mai jos.

Fiecare dintre facultatile ai caror studenti vor castiga locul I la cele trei categorii si premiul publicului va fi recompensata cu 10 000 EUR, care sa fie folositi in scopuri educationale.

Informatii complete privind termenii si conditiile concursului pot fi gasite pe site-ul internet dedicat acestuia: www.migrantsineurope.eu

Context

In 2011, an in care populatia lumii a depasit cifra de sapte miliarde, in UE locuiau 20,2 milioane de resortisanti ai tarilor terte. Aceasta cifra reprezinta aproximativ 4% din populatia totala a UE (care este de 502,5 milioane locuitori) si 9,4% din cele 214 milioane de migranti care se estimeaza ca exista in intreaga lume. Prin comparatie, in Canada traiesc aproximativ 3,4% din numarul mondial total de migranti (7,2 milioane, reprezentand 21,3% din populatia nationala), in timp ce in SUA traiesc aproximativ 20% din numarul mondial total de migranti (42,8 milioane, reprezentand 13,5% din populatia nationala).

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 80