Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia a aprobat strategia nationala si prioritatile Irlandei si Cehiei

Comisarul european pentru politica regionala Danuta Hübner si comisarul european pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale Vladimír Špidla au ajuns la un acord cu Irlanda si Republica Ceha privind planul national si prioritatile acestora pentru politica de coeziune 2007-2013. in Cadrul Strategic National de Referinta (CSNR), autoritatile irlandeze si cehe prezinta modalitatile in care acestea intentioneaza sa utilizeze finantarea UE in valoare de 750.7 milioane de euro pentru Irlanda si 26,3 miliarde de euro pentru Cehia pe o perioada de sapte ani, in conformitate cu Agenda Lisabona.

Proritatile tematice si teritoriale ale Irlandei in perioada 2007-2013 sunt:

  • dezvoltarea resurselor umane
  • sprijin pentru inovatie, cunoastere si antreprenoriat in cadrul regiunilor de dezvoltare
  • dezvoltarea „Strategiei Spatiale Nationale”

Aceste prioritati sunt prezentate prin intermediul a 3 Programe Operationale (PO): un PO pentru Irlanda de Sud si Est (sprijin financiar acordat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala - FEDR), un PO pentru Border-Midlands-West (sprijin financiar acordat tot prin FEDR) si unul pentru dezvoltarea resuselor umane (sprijin financiar acordat prin Fondul Social European - FSE). Programele vor fi aprobate inainte de sfarsitul lui 2007.

In ceea ce priveste Cehia, autoritatile acesteia au identificat patru prioritati pentru perioada 2007-2013:

  • promovarea competitivitatii
  • dezvoltarea unei societati deschise, flexibile si solidara
  • imbunatatirea mediului inconjurator
  • dezvoltare echilibrata

Republica Ceha are prioritatile prezentate sub forma a 17 Programe Operationale: 7 regionale, 8 sectoriale si doua pentru regiunea Praga.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 111