Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Polul de Dezvoltare Pitesti primeste finantare nerambursabila din Regio

La sfarsitul lunii ianuarie s-au semnat doua noi cereri de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniul „Poli de dezvoltare”. Beneficiarul finantarii nerambursabile din fonduri Regio este Municipiul Pitesti, care primeste asistenta financiara pentru proiectele: „Modernizarea Strazii Zona II Calea Campulung” si „Realizare Centru Multifunctional”.

Contractul de finantare „Modernizarea Strazii Zona II Calea Campulung” are o valoare totala de 4.335.258,58 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 2.818.173,02 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 619.051,08 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 70.147,43 lei. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni, interval de timp in care se vor realiza urmatoarele: modernizarea/reabilitarea a 2,2 km strazi si crearea unei retele de canalizare in lungime de 3,5 km.

Contractul de finantare „Realizare Centru Multifunctional” are o valoare totala de 17.304.217,88 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 6.022.652,02 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 921.111,49 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 141.709,46 lei (autofinantarea reprezentand 6.802.054,03 lei). Contractul semnat, ce se implementeaza pe o perioada de 28 de luni, are ca obiectiv general imbunatatirea serviciilor culturale si recreative din municipiul Pitesti, prin transformarea cinematografului Bucuresti intr-un centru multifunctional modern, care sa indeplineasca standardele si cerintele actuale in domeniu.

„Cu cele doua contracte semnate astazi, municipiul Pitesti devine beneficiarul a 10 proiecte finantate din Regio in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU). La nivelul regiunii Sud Muntenia, Pitestiul este pol de dezvoltare urbana si, potrivit alocarii regionale, aproape 39 de milioane de euro vor reprezenta asistenta financiara nerambursabila pentru proiectele cuprinse in PIDU. Pana in momentul de fata, municipiul Pitesti a semnat contracte in valoare de peste 113 milioane de lei.”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 77