Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

27 de noi proiecte contractate pe POR

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat pe 29 ianuarie 2013, la sediul ministerului, 27 de contracte de finantare din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, pentru proiecte din 14 judete.

„Am semnat astazi contracte in valoare totala de peste 70 de milioane de euro, care vor avea impact asupra a circa 3 milioane de romani. Principalul nostru obiectiv este sa acceleram absorbtia fondurilor europene. Tinta la minister pentru anul 2013 este sa atingem un miliard de euro la capitolul absorbtie de fonduri europene”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea. Contractele au fost semnate, totodata, de reprezentantii celor opt ADR-uri din tara si de cei ai autoritatilor publice locale care vor beneficia de finantare.

„La nivelul MDRAP exista deschidere si dorinta de colaborare cu autoritatile publice locale. Ne dorim ca relatia sa fie una corecta, apropiata, pentru un parteneriat eficient. Tocmai de aceea, vreau ca eu, personal, sa semnez fiecare contract de finantare, ca dovada a atentiei pe care o acord autoritatilor publice locale. Si primarul, si presedintele de consiliu judetean trebuie sa stie ca de aici au tot sprijinul, iar noi trebuie sa stim ca exista deschidere de colaborare din partea lor”, a afirmat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

In completare, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca isi doreste ca, in urmatoarea perioada, sa initeze o serie de intalniri de lucru cu asociatiile reprezentative ale autoritatilor publice locale, pentru dezbateri pe temele de actualitate din domeniu.

„Vom avea o serie de intalniri pentru a defini impreuna care sunt liniile in ceea ce priveste descentralizarea, reforma administratiei publice, procesul serios de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii si de regionalizare. Obiectivul este ca finalul anului 2013 sa ne gaseasca cu regiuni administrative infiintate, cu structuri de conducere alese, pentru ca in exercitiul financiar 2014-2020 sa avem in Romania regiuni administrative, care sa devina autoritati de management”, a anuntat Liviu Dragnea.

Masura va contribui la un grad de absorbtie mult mai mare si la o dezvoltare echilibrata in cadrul regiunilor si intre regiuni. In paralel, ar urma ca rolul ministerului sa devina unul de coordonare, de monitorizare, iar regiunea, ca unitate administrativa, sa devina partener direct cu Comisia Europeana.

Descarca Lista proiectelor semnate pe 29 ianuarie 2013

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 91